Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Aerotèrmia, energia neta i barata per a casa teva

Publicat el 16 Agost 2018

Si recentment has canviat el teu sistema de calefacció o aire condicionat o si estàs buscant un habitatge, és probable que hagis sentit a parlar de l’aerotèrmia. Saps de què es tracta?

Un nou terme ha arribat per quedar-se dins del món de la climatització sostenible: aerotèrmia. L’havies sentit abans? Doncs si no ho havies fet, a partir d’ara no deixaràs de sentir-lo. Aquesta nova tecnologia està agafant força a passes de gegant i cada vegada és més comú veure-la instal·lada a cases i edificis.

I és que la presència al mercat de bombes de calor aerotèrmiques ha crescut molt durant els darrers anys. Aquesta tècnica s’ha posicionat com una alternativa a les calderes que utilitzen combustibles tradicionals com el gas o el gasoil.

Energia de l’aire

L’aerotèrmia és una bomba de calor d’alta eficiència de tipus aire-aire o aire-aigua. Aquestes bombes estan dissenyades per obtenir el màxim de rendiment en condicions climàtiques adverses, tant a l’hivern com a l’estiu, extraient l’energia de l'exterior o transportant-la fins al sistema de calefacció i aigua calenta de la casa.

Els sistemes de calefacció tradicional cremen materials per aprofitar el poder calorífic de la combustió, però mai son capaços d’arribar a un rendiment net del 100% ja que generen residus o contenen partícules no combustibles que la teva butxaca està pagant però que no es cremen.

Al contrari, la bomba d’aerotèrmia pot arribar a rendiments de fins al 700%. Com ho fa? Agafant dues terceres parts de l’energia que necessita directament de l’aire. L’aerotèrmia consumeix entorn a un quart o un terç de l’electricitat que necessita per funcionar de la presa de corrent, però la resta ho adquireix de l’aire. És a dir, sense cost.

Els sistemes d’aerotèrmia obtenen el màxim rendiment en qualsevol moment de l’any consumint menys electricitat.

Com funciona?

El funcionament de l’aerotèrmia és molt senzill. No obstant això, ho explicarem d’una manera encara més simple: l’aerotèrmia es basa en una bomba de calor reversible. Aquest sistema recull de l’aire exterior l’energia tèrmica existent i la fa passar per un circuit ple de refrigerant. Després d’això, un intercanviador transmet l’energia generada al circuit de calefacció i l’aigua calenta de l’habitatge.

A més, gràcies a la reversibilitat se’n pot invertir el funcionament, generant calor a l’hivern i fred a l’estiu. Al mateix temps, aquesta tecnologia permet que els seus usuaris estalviïn en la factura de la llum gràcies a un compressor que pot funcionar a diferents velocitats, obtenir una major eficiència energètica, millorar el rendiment de la bomba de calor i mantenir una major estabilitat climàtica a la sala o l’habitatge.

Quins avantatges té?

Tenint en compte tot el que s’ha esmentat anteriorment, podríem dir que l’aerotèrmia compta amb poderosos avantatges com:

  • Amb l’aerotèrmia cobriràs tota la teva demanda de calefacció, aire condicionat i aigua calenta amb un mateix equip.
  • Es tracta d’una energia renovable que no contamina perquè s’eliminen les tradicionals emissions de CO2.
  • Té una alta rendibilitat ja que amb ella aconseguiràs importants estalvis a la teva factura elèctrica.
  • La seva instal·lació i posada en marxa és senzilla, ràpida i segura.
  • Ocupa poc espai i no necessita cap dipòsit d’emmagatzematge de combustible.
  • No necessita cap conducte d’evacuació de gasos.

I l’estalvi?

No hi ha una xifra exacta però més o menys podríem dir que amb el sistema de calefacció d’aerotèrmia podries arribar a estalviar fins a un 70% a la teva factura en comparació amb el que pagaries amb altres mètodes com el gasoil, el gas o el pèl·let.

Això és degut a que les bombes de calor que incorporen l’aerotèrmia són capaces d’escalfar a un cost energètic més baix del comú.  Per donar un parell d’exemples, com a mínim ho fan un 25% més barat que el gas natural i un 50% que el gasoil.

L’aerotèrmia és idònia als immobles de nova construcció, xalets adossats o habitatges unifamiliars, així com per a la rehabilitació d’edificis.

Però com bé saps, no existeix una solució definitiva en allò que fa referència a la climatització de la llar. Al final, la última paraula respecte a l’aerotèrmia només la tens tu i la conveniència de comptar o no amb aquest tipus d’instal·lació en funció de les teves necessitats.

Però el que està clar és que es tracta d’una alternativa interessant per a la majoria de casos si sens dubte una opció a valorar seriosament a l’hora d’escollir el tipus de sistema de climatització que vols implantar a casa teva.

Amb l’aerotèrmia tindràs un sistema integrat d’aire condicionat i calefacció rentable, net i econòmic.