Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Ara, casa teva, també a la teva mà

Publicat el

 

El ritme frenètic al qual estem sotmesos ens obliga a estar cada vegada més hores fora de casa. El poc temps que tenim per gaudir de casa nostra volem que sigui el més confortable possible, sense que això suposi un malbaratament en la factura de la llum.

Segur que no són poques les vegades les que, en sortir de la feina, després d'una llarga jornada de la qual surts esgotat, fa més fred del que et pensaves. Fins i tot pot ser que et trobis gent corrent cercant una cornisa sota la qual refugiar-se per la intensa pluja que cau. Sens dubte, són situacions que no li agraden a ningú.

Ara, a més de cansat, també et sents febrosenc, amb unes ganes imperials d'arribar a casa, i desitjaries que algú ho hagués fet abans que tu per trobar-te la calefacció encesa. D'altres, en canvi, passa tot el contrari: surts de casa a tot córrer, amb el cafè en un termos perquè no has tingut temps de prendre-te'l, la jaqueta a mig posar i tanques la porta d'una tirada perquè arribes tard a una reunió important. De sobte, quan surts, te n'adones: no saps si has apagat la cafetera ni els llums!

Sens dubte, són situacions que es repeteixen cada dia en el nostre ritme de vida. Per sort, la tecnologia està cada vegada més integrada en les nostres vides i, en la majoria dels casos, és un avantatge posat al servei de les persones. Prova d'això és que existeixen moltes solucions al mercat de les quals ja et pots beneficiar, per exemple, per gestionar casa teva amb una mà.

Els motius de l'ús de les solucions tecnològiques són molts i molt variats, des de la creixent conscienciació per part dels usuaris per ser més eficients, per tal d'estalviar en la factura de la llum, per exemple, a la necessitat de controlar de la manera més senzilla possible els aspectes vitals en el nostre dia a dia, com casa nostra. Primer va ser el cotxe; després, el banc, una aplicació amb la qual pots fer el seguiment de les tasques dels més petits de la casa i, ara, també és possible gestionar des de qualsevol part del món que tingui accés a Internet, mitjançant un telèfon, un ordinador o una tauleta tot el que passa a casa nostra. Gràcies als diferents sistemes del que s'ha anomenat l'Internet de les Coses, són moltes les tasques que podem fer d'una manera molt senzilla avui en dia gràcies a aquest tipus de desenvolupaments:

  • Controlar la temperatura: l'aparició de termòstats intel·ligents ens permet disposar d'una temperatura perfecta a casa, encendre o apagar la calefacció, adaptar una temperatura diferent per a cada habitació de la casa i, fins i tot, trobar-nos la casa calenta després de ser fora uns quants dies de vacances a l'hivern. I el millor de tot: fer-ho tot des del mòbil.
  • Simular presència: Ja és possible dissuadir possibles intrusos quan som fora de casa programant l'encesa i l'apagada dels llums segons els nostres costums.
  • Minimitzar el consum fantasma: després de demostrar-se que el consum fantasma pot augmentar la despesa elèctrica d'un habitatge mitjà espanyol fins en un 15 %, en gran part per culpa d'aparells que queden en stand by, l'aparició de solucions com ara regletes intel·ligents o sobreendolls sembla que poden acabar amb aquest petit lladre refinat. L'ús d'aquest tipus de sistemes ens permeten, per exemple, apagar aquells dispositius que estiguin més temps del necessari en stand by, avisar-te quins dispositius s'han apagat per complet o quins, per contra, queden connectats o, fins i tot, programar des d'una simple aplicació l'apagada o l'encesa dels aparells elèctrics.
  • Mesurar el consum: Segur que, més d'una vegada, t'has fet la pregunta: quanta energia consumeix casa meva? Doncs bé, avui en dia ja és possible conèixer en temps real el consum d'un habitatge i la seva evolució, la qual cosa suposa un primer pas per estalviar en el dia a dia. Ara seràs capaç de consultar i comparar quines són les hores, dies o mesos en què més consumeixes.

A Endesa no volem que facis totes aquestes tasques de manera independent. Per això, hem desenvolupat el sistema Nexo, que et permetrà convertir casa teva en una llar intel·ligent.

Aquesta solució, en la qual treballem des de fa algun temps i que hem provat a diversos centenars de llars espanyoles, està formada per diversos dispositius, connectats entre si amb un concentrador, que actua com a cor del sistema i que permet controlar a distància amb el telèfon, tauleta o ordinador equips i electrodomèstics de l'habitatge.