Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Estalvia en la factura de llum amb la rentadora

Publicat el

 

Una de les rutines domèstiques és posar la rentadora per tenir la roba neta. Sens dubte, aquest gest va acompanyat d'una despesa energètica que pots alinear amb l'estalvi en la factura de llum amb uns consells senzills.

Per exemple, no posis la rentadora fins que la càrrega no sigui plena; d'aquesta manera aprofites cada bugada. Si vols rentar roba delicada, la pots rentar a mà i penjar-la al penja-robes. El consum de la rentadora i l'eficiència energètica són conceptes sinònims. Vols optimitzar el potencial de la teva rentadora? Si és així, a més de llegir-ne el manual d'instruccions, has de seguir aquests consells útils.

Consells per a un consum responsable

Més enllà dels hàbits personals, una acció determinant per incrementar l'estalvi és comprar una rentadora etiquetada com a electrodomèstic eficient de classe A.

Amb l'etiqueta blava Energy Star podràs estalviar un terç de la factura.

Encara que aquest tipus d'electrodomèstic suposi una despesa inicial més alta que la d'altres models, aquesta quantitat s'amortitza en un període breu, perquè el nivell d'estalvi és alt.

A més, també és molt important que contractis una potència de la llum ajustada a les teves necessitats reals, perquè si contractes més quantitat de la que necessites, també incrementes la despesa de la factura de llum. Per contra, si contractes menys potència de la que necessites en la convivència diària, patiràs la incomoditat de tenir interrupcions periòdiques en el subministrament com a conseqüència d'una sobrecàrrega.

Posa la quantitat de sabó recomanada pel fabricant en cada bugada per no excedir-te, perquè una quantitat excessiva incrementa el nivell d'escuma i això té un efecte directe en el funcionament de la rentadora, atès que el motor ha d'accelerar el rendiment respecte del funcionament normal.

Avui en dia, hi ha rentadores que tenen una capacitat fins i tot de set quilos. Més enllà de quines siguin les característiques del teu electrodomèstic, és molt recomanable que aprofitis l'espai, però sense que es produeixi una sobrecàrrega de roba. Això perjudica el funcionament de l'aparell. Per exemple, si no tens prou espai per rentar l'edredó a casa, porta la roba de tèxtil de casa a la tintoreria, que ofereix un servei excel·lent per a aquest tipus de peces.

Abans de ficar roba a la rentadora, és molt recomanable que freguis amb sabó per rentar a mà sobre la taca de la roba que estigui més seca, que difícilment es netejarà amb una sola rentada. Si ho fas, també es reduirà la necessitat de rentar a la rentadora fent servir un programa d'aigua calenta.

La despesa d'energia més elevada a la rentadora es produeix com a conseqüència de la necessitat d'escalfar l'aigua.

Al supermercat, hi pots trobar una àmplia oferta de productes de detergent perquè la bugada deixi la roba com a nova. De fet, també hi pots trobar productes en format "tres en un". Des del punt de vista de l'eficàcia, els sabons en format líquid s'ajusten millor a les necessitats de les rentadores modernes que tenen una tecnologia més avançada. Aquest tipus de detergent també et permet comprovar fàcilment la dosi exacta prenent el tap com a referència. Gràcies a una centrifugació de qualitat, també pots prescindir de l'ús de l'assecadora. Almenys podràs reduir-ne l'ús durant gran part dels mesos de l'any, excepte al gener i febrer, quan els dies són molt curts i les temperatures, molt fredes. Per tant, les condicions ambientals també dificulten l'eixugada ràpida de la roba.

Si la teva rentadora és antiga, contracta un professional perquè faci una revisió de l'aparell, perquè un funcionament òptim de la màquina és essencial per garantir l'estalvi energètic. Si poses la rentadora més de cinc vegades cada setmana, busca la manera de reduir la freqüència. Per exemple, redueix la freqüència amb la qual et canvies de roba un mateix dia. Consulta la tarifa de la llum que tens contractada i posa la rentadora durant les hores de menys despesa, ja que notaràs la diferència en el consum. Recorda que, si vius a un pis, no has de posar la rentadora a partir de les 10 de la nit, moment en què el soroll pot molestar els veïns perquè, durant la nit, qualsevol soroll se sent més.

Convé puntualitzar que les rentadores que tenen la càrrega frontal, és a dir, la porta està situada a la part davantera, també són més eficients en relació amb l'estalvi de les que tenen la porta de càrrega a la part superior.

És important que prenguis consciència que les rentades també fan malbé la roba. Per aquesta raó, tot i que la roba interior i les samarretes s'han de rentar constantment en relació amb el seu ús, els texans i altres tipus de roba no cal rentar-los amb tanta freqüència.

És molt recomanable netejar els filtres de la rentadora, que poden quedar obstruïts per un excés de calç.

A més, si estens la roba un cop acabada la bugada i col·loques la roba delicada directament al penja-robes, estaràs reduint la despesa energètica en l'ús de la planxa.

També és molt convenient que seleccionis les peces de cada bugada a partir de diversos criteris. En primer lloc, la mida. I també el color. Per exemple, posa una rentadora de roba blanca amb peces de poc volum. I, després, una altra bugada amb la roba d'abric i de color.

Sens dubte, el consum d'electrodomèstics marca una condició en la factura d'Endesa. Estalviar llum fent un ús responsable del consum elèctric és una decisió responsable amb la cura del medi ambient. L'estalvi és un hàbit important en la gestió de l'economia domèstica per gaudir del servei dels diversos electrodomèstics a partir d'un ús adequat. Aquests consells t'ajudaran a reduir el consum energètic d'una manera útil i pràctica.