Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Factura en paper vs. factura digital

Publicat el

 

Com a client de diversos serveis, segur que estàs totalment familiaritzat amb el concepte de «factura». Tanmateix, al format en paper, hi guanya cada vegada més terreny la factura digital com a sinònim de modernitat al segle XXI.

Quins avantatges suposa i per què la factura en línia d'Endesa ha obert noves portes en el camp de la gestió de la comptabilitat de l'economia de casa teva?

Què és la factura electrònica?

La diferència principal entre els dos tipus de documents és el format, ja que l'essència en tots dos casos és la mateixa: tenir un comprovant de pagament d'un servei contractat. La factura electrònica conté una signatura digital per verificar l'autenticitat de l'emissor del contingut facturat.

Però, a més, la realitat és que, sense necessitat de tenir coneixements tècnics, et sentiràs molt còmode amb la facturació electrònica perquè no notaràs la diferència respecte del format tradicional en el que és més important: el contingut del document com a font de consulta. Pots consultar aquestes dades en línia; per tant, tens la possibilitat d'accedir a aquest suport sempre que ho necessitis. A més, aquest avantatge també et permet estalviar espai, perquè disminueixes la paperassa que reps cada mes a la bústia. Des d'aquest punt de vista, aquest mètode de facturació també és responsable amb la cura del medi ambient, perquè es redueixen els costos d'impressió i de consum de paper.

Un altre avantatge de la factura electrònica és la immediatesa amb la qual reps la informació, que té la mateixa validesa legal que el document en suport convencional. Amb aquest mètode de gestió, els clients estableixen una comunicació més directa amb l'empresa, ja que la resposta és més immediata perquè no està condicionada pels terminis del correu tradicional. Però, a més, podràs estar informat de les dades de la factura fins i tot si passes una temporada de vacances en un altre lloc.

Tindràs l'opció de consultar les dades des del teu dispositiu mòbil, siguis on siguis.

Per tant, gràcies a això, la ubicació geogràfica no és un problema. I això t'aporta una gran autonomia i també confiança. Per contra, quan esperes una carta a la bústia de casa, has d'estar més atent a l'arribada del carter, i també tenir més paciència per conèixer-ne el contingut.

Tanmateix, encara hi ha moltes persones que, per una qüestió d'edat o per diferents factors, no se senten tan còmodes amb les noves tecnologies i, davant del desconeixement d'aquest context, prefereixen la documentació tradicional de rebre la factura a la bústia de casa en els terminis establerts per després arxivar els documents a una carpeta. És a dir, la factura electrònica suposa un avanç perquè ofereix un servei al client nou i valuós, però ets tu com a client qui decideix quina opció s'ajusta millor a tu i a les teves condicions, ja que totes dues opcions són igual d'eficaces. Quina via cobreix millor les teves necessitats i expectatives?

Si optes pel model digital, l'única cosa que necessites és tenir una connexió a Internet.

Aquest mètode de gestió per a la teva comptabilitat també et permet tenir un millor control de les factures, posar una atenció eficaç a la gestió de les factures a la teva economia domèstica yi fer un seguiment de la despesa mensual en llum i calefacció. Podràs localitzar un document d'una manera més senzilla i efectiva que en paper, gràcies a l'eficàcia dels sistemes electrònics, que ofereixen tants avantatges de comoditat. És a dir, quan acumules diverses factures en paper, hi ha un risc més elevat que es desordenin i que oblidis on vas desar-ne una en concret; per contra, amb el format digital aquesta possibilitat es redueix completament. Això et donarà tranquil·litat com a client, perquè podràs trobar més de pressa la factura d'un mes en concret.

La factura electrònica va més enllà de la comptabilitat en si mateixa: respon a una nova cultura en què hi ha més consciència sobre l'ús responsable dels recursos disponibles.

Amb aquest esquema de facturació efectuada a partir de la tecnologia digital més avançada, com a client tindràs aquest comprovant de valor fiscal. Gràcies al comprovant, tindràs la seguretat que l'origen de la factura correspon a l'autoritat fiscal que l'emet.

Per tant, tenir la comoditat de pagar la factura en línia d'Endesa et donarà una gran seguretat, com ara l'estalvi en la gestió del teu temps, a més del consum elèctric de casa teva. A més, pots activar el servei de factura electrònica en línia. Per fer-ho, primer has de saber quin és el número de contracte per al qual sol·licites aquesta opció.

Amb la factura digital i física obtindràs informació dels punts següents. En primer lloc, la potència, que fa referència a la part fixa que, com a consumidor, pagues sempre a la factura. Aquest factor no depèn del consum que tinguis. Per aquest motiu, és molt important que contrastis la potència que realment necessites a partir del teu estil de vida.

El consum fa referència a la part que concreta el consum indicat a la lectura del comptador. A diferència de la potència, aquest factor és variable. A l'apartat dels impostos de la factura hi podràs consultar els conceptes que se sumen al cost total. Per exemple, les despeses pel lloguer de l'equip de mesurament. La informació de la factura t'ajudarà a prendre decisions; per exemple, si tens contractada una potència baixa i es produeixen interrupcions freqüents de la llum, podràs visualitzar aquesta dada i sol·licitar un increment i tenir millor control del consum elèctric.