Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Llum i gas: convé contractar-ho junt?

Publicat el 3 Abril 2017

En un intent d'estalviar i reduir el nombre de contractes, pot resultar-nos atractiva la idea de contractar la llum i el gas amb la mateixa companyia. Però, quins són els avantatges de les propostes combinades? De debò surt a compte?

En general, sí que convé: els preus són més ajustats i els descomptes més grans que si es contracten gas i llum per separat. 

Per saber si estem prenent una bona decisió a l'hora de contractar la tarifa dual, haurem de comparar. Per a això, hem d'entendre els conceptes i imports que estem pagant per cada servei. 

Ets el que consumeixes

La factura se separa en el que consumeixes d'energia, que es mesura en kWh, i el que tens contractat de potència, que es mesura en kW. El primer és un cost variable (segons el que consumeixis) i el segon és un cost fix (tots els mesos el mateix…, tret que decideixis canviar de potència).

Centrem-nos en el teu consum, que és la part que pots controlar. Cada kWh que consumeixis el pagaràs a un preu diferent segons la tarifa que tinguis. La tarifa regulada d'electricitat es denomina PVPC (Preu Voluntari per al Petit Consumidor), on el preu del kWh varia cada hora que passa en funció de l'oferta i la demanda del mercat.

En canvi, al mercat lliure hi ha moltíssimes tarifes diferents. Per exemple, amb la Tarifa One d'Endesa el preu del kWh és sempre el mateix. No tindràs ensurts en la factura perquè plogui molt o poc, perquè bufi més o menys el vent...

A cadascú segons les seves necessitats

Per esbrinar si podem estalviar, hem de saber que cada companyia aplica els descomptes sobre els seus propis preus. I que aquestes rebaixes no són sempre per a tots els conceptes de la factura. Hi ha descomptes que afecten tan sols a la part de la potència, uns altres que es refereixen al consum… de vegades poden ser descomptes temporals o bé aplicar-se tan sols mentre no et passis d'un determinat consum anual.

El més recomanable en tot cas és fer un estudi individualitzat per a cada necessitat. Per a això, Endesa disposa d'un comparador que ens pot ajudar a decidir-nos. Convé asseure's amb les factures a mà per fer aquest exercici, perquè, al cap de l'any, pot haver-hi grans diferències de preu d'unes ofertes a unes altres.

La proposta dual d'Endesa

L'oferta conjunta d'Endesa és una de les més interessants del mercat:

Així és One Llum + Gas

  1. Una tarifa 100% online
  2. Descomptes per sempre
  3. Sense permanència