Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Quant costa carregar un cotxe elèctric?

Publicat el 10 Desembre 2018

Cada dia que passa el cotxe elèctric li menja terreny als vehicles que funcionen amb gasolina o dièsel. Tothom sap que són molt més ecològics, però tothom té dubtes bàsics que intentem resoldre.

De la ciència-ficció van passar a les mans de la ciència. I des d'allà van saltar als carrers, on cada vegada són més habituals. Un futur en el qual els vehicles elèctrics predominin sobre els de combustió ha deixat de ser una utopia.

El punt feble del vehicle elèctric segueix sent la seva recàrrega. I és al voltant d'aquest tema on s'acumulen la majoria dels dubtes. On es carrega? Quant temps triga? Quant costa?

On recarregar un cotxe elèctric?

Bàsicament hi ha dues grans opcions:

Actualment la millor opció per a aquells que tenen un cotxe elèctric és instal•lar un punt de recàrrega a la plaça de garatge.

Quant costa carregar el cotxe elèctric?

El cost de recarregar el nostre cotxe elèctric depèn totalment de la tarifa que tinguem contractada. El cotxe és un altre aparell més que sumarà kWh a l'apartat de consum.

Les moltes tarifes a la teva disposició es divideixen en el tipus de peatge o tarifa d'accés que tenen:

 • Les tarifes “normals”: tenen un peatge 2.0 A. La majoria de llars a Espanya tenen aquest tipus de tarifes, que impliquen una potència inferior a 10 kW i no comptar amb discriminació horària. Òbviament, la majoria de llars a Espanya no té un cotxe elèctric.

 • Les tarifes més adequades per al cotxe elèctric: es tracta den les tarifes 2.0 DHS, que impliquen una potència inferior a 10 kW i una discriminació horària en 3 períodes. La quantitat a pagar en les teves factures dependrà de com reparteixis el teu consum entre aquests tres períodes.

  • Punta: de 13:00 a 23:00 hores. És la franja que pagaràs més car el kWh.

  • Vall: de 23:00 a 1:00 i de 7:00 a 13:00 hores.

  • Supervall: 1:00 a 7:00 hores. És la franja en que pagaràs més barat el kWh i, per tant, en la qual et convé recarregar el teu cotxe elèctric.

Una vegada aclarit que el que més et convé és alguna tarifa 2.0 DHS, has de saber que hi ha preus específics per a vehicles elèctrics. Amb Tempo Zero, per exemple, pagaràs 0 euros pels kWh consumits durant el període Vall.

En cas que usis un punt de recàrrega públic, hauràs de sotmetre't a les condicions allí fixades. N’ hi ha de totalment gratuïts (per a clients d'alguns centres comercials, hotels, etc.) i n’hi ha amb un contracte vinculat que permet bons de recàrrega o altres opcions.

Per recarregar un cotxe elèctric a casa, cal contractar més potència?

En principi no serà necessari.

Això no significa que el cotxe elèctric vagi a suposar un aparell més demandant potència al mateix temps que uns altres (el frigorífic, el forn, etc.). Per tant, convé informar-se de la potència actualment contractada i comprovar si serà suficient per incloure un cotxe elèctric a l'equació.

Quant temps triga a carregar-se un cotxe elèctric?

La càrrega completa de la bateria d'un cotxe elèctric dependrà de la grandària de la bateria, de la potència a la qual pot carregar-se el cotxe i de la potència del punt de recàrrega. Si la potència d'aquests dos últims és diferent, predominarà la menor.

És a dir, si la potència del punt de càrrega és de 3,7 kWh i la del vehicle de 7,4 kWh, la càrrega es realitzarà a 3,7 kWh.

Conclusió: la resposta a la pregunta depèn de diversos factors, però per a una càrrega a 3,7 kWh les estimacions ronden les 6-8 hores per a una càrrega completa.

Si encara t'ha quedat algun dubte, també pots consultar la nostra guia per recarregar el vehicle elèctric.

Si tens un cotxe elèctric el que et convé és contractar una tarifa específicament pensada per la recàrrega.