Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Què és el bo social i qui pot tenir-lo

Publicat el 21 Abril 2017

El bo social és una ajuda als consumidors per afrontar la factura elèctrica. Està regulat pel Govern i el seu objectiu és protegir les famílies amb menys possibilitats econòmiques. Saps si pots beneficiar-te’n?

El 2009 es va aprovar a Espanya el bo social elèctric, un descompte regulat pel Govern que té com a objectiu principal protegir els col·lectius amb menys possibilitats econòmiques.

En la pràctica, suposa un descompte del 25 o del 40% sobre la tarifa regulada (PVPC). Traduïda en números, aquesta ajuda podria significar un estalvi anual de més de 200 euros per a un consumidor mitjà.

Malgrat que han passat gairebé 8 anys des de la seva posada en marxa, encara hi ha dubtes sobre qui el pot sol·licitar, sobretot després de la modificació dels requisits, efectuada l'octubre del 2017.

Et detallem tot el que has de saber del bo social.

Qui té dret al bo social?

El bo social el poden demanar totes les llars que tinguin una potència contractada igual o inferior a 10 kW, sempre que es tracti de l'habitatge de residència habitual i pertanyi a algun d'aquests col·lectius:

  1. Pensionistes: els que percebin la pensió mínima (per jubilació o per invalidesa permanent).
  2. Famílies nombroses: Famílies a partir de tres fills.
  3. Famílies amb pocs recursos: Famílies amb una renda anual inferior a 11.279 euros (si no tenen menors a càrrec), 15.039 euros (si tenen un menor a càrrec) o 18.798 euros (si tenen dos menors a càrrec). Aquests llindars s'aniran actualitzant cada cert temps.

Com el sol·licito?

Per demanar el bo social amb Endesa, has de ser client d'Endesa Energía XXI. Si encara no n'ets client, juntament amb la sol·licitud de bo social hauràs de lliurar el document Autorització Canvi de Comercialitzador.

Si formes part d'algun dels col·lectius esmentats, pots sol·licitar el bo social:

Com conservo el bo social?

Les companyies elèctriques estan obligades a revisar que els qui sol·liciten el bo social compleixen els requisits a cada moment. Una vegada concedit, té una durada de 2 anys, passats els quals s'haurà d'acreditar de nou que es compleixen les condicions.

Si se't deixa d'aplicar el bo social sense motiu, no ho dubtis i comunica'ns-ho per mitjà del nostre servei d'atenció al client.

Amb el canvi de requisits efectuat l'octubre del 2017, hi haurà gent que perdrà el dret al bo social i gent que el guanyarà. Transcorreguts 6 mesos des de l'octubre del 2017, aquells que hagin perdut el dret al bo social seran traslladats automàticament a la tarifa regulada (PVPC).

D'altra banda, hi ha una excepció per a les famílies nombroses: han de renovar el bo social quan el carnet de família nombrosa estigui a punt de caducar. Per ajudar en aquest tràmit, Endesa enviarà una carta al client 60 dies abans del venciment.

I, per descomptat, no acceptis cap proposta de descompte o rebaixa addicional, ja que podries perdre el bo social a causa d'un canvi de companyia.

I si no reuneixo els requisits?

Si no et pots acollir al bo social, Endesa t'ofereix altres possibilitats d'estalvi perquè trobis la que millor s'adapta al teu perfil.