Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Quina és la millor calefacció?

Publicat el 20 Febrer 2018

Caldera de gas o calefacció elèctrica? Terra radiant o radiadors? Bomba de calor? T'ajudem a trobar el sistema que millor s'adapti a les teves necessitats.

És una de les preguntes més habituals quan arriba el fred: quina és la millor manera d'escalfar una casa? La realitat és que no hi ha una única resposta. Depèn de les condicions de cada habitatge.

El clima en què vius, l'aïllament de l'edifici, la mida de l'habitatge i la seva distribució... Els factors que influeixen són tan nombrosos que n'hi ha per fer-ne força estudis.

Però el que et portem avui és un resum pràctic per orientar-tede manera ràpida. En línies generals, aquests són els principals sistemes de calefacció i les situacions en què més convenen.

Gas: la millor opció si tens accés a la xarxa

radiador gas

És un dels sistemes més utilitzats a Espanya, atès que la xarxa porta la seva canalització a més de 1.700 municipis.

D'aquesta manera, no t'has de preocupar d'aconseguir ni emmagatzemar combustible, ja que t'arriba per una canonada.

Una caldera escalfa aigua i l'envia a un conjunt de radiadors repartits per les habitacions. El resultat és calor pràcticament instantània, agradable i homogènia.

És un sistema molt versàtil, vàlid tant per a pisos petits com per a mansions.

L'inconvenient és si vius en un indret que no té accés a gas canalitzat(zones rurals o cases aïllades). En aquests casos, t'hauries de preocupar d'aconseguir i emmagatzemar el combustible (mitjançant bombones que es van reposant o tancs d'emmagatzematge que s'emplenen una o diverses vegades l'any).

Si l'habitatge no té la instal·lació feta, hi caldrà una obra de certa envergadura. Afortunadament, hi ha opcions atractives que et venen de manera conjunta la caldera, l'obra, els radiadors, la tarifa de gas i el servei de manteniment.

Si et decideixes pel gas, pots aprofitar la tarifa One Gas , amb un preu estable i sense sorpreses que coneixeràs amb antelació. No té descomptes perquè no en necessita. Sense complicacions, sense permanència i amb totes les teves gestions 100% en línia.

En habitatges amb accés a la xarxa canalitzada, la calefacció serà molt probablement la millor opció.

Radiadors elèctrics: climes càlids o pisos petits

radiador electrico

És un altre dels sistemes més habituals, amb l'avantatge d'una instal·lació senzilla que no requereix més obra que la de col·locar els radiadors a la paret. I si parlem de radiadors portàtils, ni tan sols això.

Els radiadors escollits s'endollen i comencen a escalfar. És una opció interessant per a indrets de clima càlid, on caldrà poca calefacció i en pocs moments de l'any.

També paguen la pena en segons habitatges i en pisos petits i ben aïllats que s'escalfen ràpidament.

No és el sistema indicat per a cases grans ni climes freds.

Si tens calefacció elèctrica però només la necessites en moments puntuals (perquè t'estàs poc a casa o perquè no fa gaire fred), és important que triïs una tarifa elèctrica que et permeti triar les hores en què no pagues llum .

Els radiadors elèctrics són una opció interessant en pisos petits i ben aïllats.

Terra radiant: per als hiverns més crus

suelo radiante

Tot i que ara s'ha posat de moda com si fos l'últim crit, els romans ja gaudien del terra radiant a la seva manera (mitjançant un forn de llenya i una canalització que portava aire calent per sota les rajoles).

El sistema actual no és gaire diferent, tot i que el que circula per sota el terra són canonades d'aigua que s'escalfa amb una caldera o bé resistències elèctriques. En qualsevol cas, la calor s'irradia des del terra i es distribueix uniformement per tota la casa.

És el sistema més confortable allà on els hiverns són llargs i durs. A més, el mateix terra radiant aporta un aïllament tèrmic que et farà estalviar entre un 10% i un 30% en el teu consum de calefacció.

Cal tenir en compte que la instal·lació és força cara, ja que s'ha d'aixecar tot el paviment de la casa, i que només es recomana en habitatges habituals, ja que el terra radiant ret més quan se'l deixa funcionar sense interrupcions.

Tot i que la instal·lació és cara, el terra radiant paga la pena en indrets on els hiverns son llargs i durs.

Bomba de calor: ideal per a segons habitatges

bomba de calor

La bomba de calor és una calefacció multiús que et permet tenir calefacció a l'hivern i aire condicionat a l'estiu. Tot en un sol aparell, i amb una eficiència energètica espectacular.

Instal·lació ràpida i barata,, però a canvi cal assumir que l'ambient es ressecarà i que el lleu brogit que generen alguns models pot resultar molest.

És molt recomanable per a segons habitatges, atès que escalfen la casa molt de pressa.

Igual que amb la calefacció elèctrica, és important que trobis una tarifa que et deixi triar les hores en què necessitaràs més calor. La Tarifa Tempo Happy d'Endesa et dona absoluta llibertat de decidir .

La bomba de calor com a calefacció paga la pena sobretot per a segons habitatges.