Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

La cuina de gas és la més eficient?

Publicat el 10 juliol 2019

Segons l’IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi d'energia), les cuines més eficients són les que funcionen amb gas, seguides de les cuines per inducció, les vitroceràmiques i les de resistència elèctrica, que són les que més energia consumeixen.
Potser per això (i perquè per a molts el menjar és més gustós), són les cuines més utilitzades a Espanya: el 30,83 % de les llars espanyoles tenen cuina de gas, segons l’informe sobre Consums del Sector Residencial a Espanya de l'IDEA realitzat el 2011. Segons aquest mateix organisme, la cuina en una llar suposa el 7,4 % de la despesa d’energia i representa el 9,3 % del consum elèctric.

Emissions de CO2
Un altre aspecte que cal tenir en compte és la quantitat de CO2 emesa. Davant d’això, el gas no té competència. Aquest tipus de cuines són les més respectuoses amb el medi ambient. Segons l'IDAE, és molt més eficient produir calor amb gas que amb electricitat. D'acord amb les dades de què disposa, en una cuina de gas natural només s'emeten uns 200 grams de CO2 per cada kWh, davant dels 450 grams que produeix la vitroceràmica i els 360 grams de les plaques d'inducció.
Recorda que per reduir el consum i les emissions en una cuina de gas és fonamental mantenir nets els cremadors i eliminar tots els residus. També has de comprovar que el color de la flama sigui l'adequat: si és blau està tot perfecte, en canvi si és groc, alguna cosa va malament a la combustió.
Així doncs, el fogó de tota la vida potser no sigui el més net, ni el més bonic, però permet cuinar de forma ràpida i eficient, i de cara a l'estalvi és, sens dubte, la millor opció. A més a més, amb la tarifa One Gas d'Endesa pots beneficiar-te de descomptes (concretament un 9 %), perquè l'estalvi sigui complet.