Els preus de la llum no pugen per als clients d’Endesa del mercat lliure

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

  • Llars
  • T'ajudem
  • Els preus de la llum no pugen per als clients d’Endesa del mercat lliure

Els preus de la llum no pugen per als clients d’Endesa del mercat lliure

Els preus de la llum no pugen per als clients d’Endesa del mercat lliure

Pujada de preus de la llum PVPC

L'onada de fred encareix el preu de la llum en la tarifa regulada (PVPC). Ha pujat i seguirà fent-ho en els propers dies. En canvi, els clients d'Endesa que tinguin una tarifa del mercat lliure no es veuran afectats, ja que tenen garantit un preu del kWh fix i estable.

LA PUJADA TAN SOLS AFECTA EL MERCAT REGULAT

A Espanya hi dos mercats diferents per a l'energia: el regulat (tarifa PVPC) i el lliure. A cada mercat es paga un preu diferent.

El mercat regulat té un preu de l'energia que va canviant cada hora l'oferta i la demanda. Els pics de consum que provoca l'onada de fred (que ha portat baixes temperatures, però no vent ni grans precipitacions) expliquen les fortes pujades que afectaran els clients amb tarifa PVPC.

En canvi, els clients d'Endesa del mercat lliure tenen un preu fix i estable. Seguiran pagant el mateix pel kWh i no es veuran afectats. La seva factura s'incrementarà si augmenta el seu consum (cosa probable a causa de l'onada de fred), però no ho farà el preu a què paguen l'energia.

 

ETS LLIURE DE TRIAR

Els consumidors són lliures de triar el mercat en què volen estar. Per saber en quin mercat estàs tu, pots entrar a la teva Àrea de Client (hauràs de fer login amb el teu usuari i password). Si en el teu contracte posa PVPC, estàs al mercat regulat. Si no és així, estàs al mercat lliure.

També pots descobrir en quin mercat estàs consultant la teva factura en paper (o la versió PDF que pots descarregar a l'Àrea de Client). 

 

 

CONSELLS PER CONTROLAR EL TEU CONSUM

por supuesto

En Endesa te facilitamos las herramientas necesarias para saber lo que estás consumiendo y para intentar consumir menos:

 

 
A dalt