Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Blue Monday: fórmules per resoldre la malenconia del gener

Publicat el 17 Gener 2019

Tornar a la rutina després de les festes implica una bona dosi de tristesa. A la costa de gener cal sumar-hi el dia més depriment de l’any. Et portem la cura per al dilluns més blau i malenconiós.

Un cop acabats els Nadals, els excessos gastronòmics i monetaris passen factura. Literalment. El mes de gener és una tempesta perfecta en la qual es combinen la tornada al treball, comptes corrents buits i onades de fred.

La temible costa ja és aquí, i la part més dura n’és l’anomenada Blue Monday, o tercer dilluns de gener, considerat el dia més trist de l’any d’ençà que un parell de publicistes l’inventessin l’any 2005.

Què és el Blue Monday o dilluns trist?

El 2005 una agència de viatges va decidir utilitzar una fórmula del psicòleg britànic Cliff Arnall per llançar una campanya publicitària. Malgrat que la fórmula ha anat canviant amb el pas del temps, tot va començar amb l’equació que s’apunta tot seguit. Es tractava de demostrar que el tercer dilluns de gener és el dia més trist de l’any:

[Fred + Deute + Sou] multiplicat per...

Dies transcorreguts des del Nadal elevat a Dies que van resistir els propòsits d’any nou,

i tot això dividit per... Motivació × Necessitat de fer quelcom. El resultat és el dia més trist de l’any = el tercer dilluns de cada gener.

Rere aquesta aparent complexitat s’amaga una situació ben senzilla. Bàsicament que tornar a la feina sense diners al compte, refredat i totalment desmotivat és quelcom que tot sovint genera tristesa.

Com combatre el Blue Monday

Pot ser que el tercer dilluns de gener sigui el dia més trist de l’any, o potser és un dia com qualsevol altre. Això deixem que ho decideixis tu. Ara bé, és innegable que la costa de gener és dura.

Et proposem atacar els diversos elements de la maleïda fórmula per tal que en surtis guanyador:

  • Fred

Aquesta variable té una solució ben fàcil: escalfar-te. Per aconseguir-ho, només cal que segueixis el nostre decàleg per fer que la teva caldera funcioni al màxim rendiment.

  • Deute

Després d’una època de despeses, s’imposa una dieta estricta que consisteix en cinc consells per estalviar energia després de les vacances.

  • Sou

Malauradament, no podem apujar-te el sou. Però sí que podem ajudar-te a saber quin serà l’import exacte de la teva factura de la llum. En el vídeo següent t’ensenyem a saber-ho molt abans que te la cobri el banc:

  • Tot passa

El dies passaran, oblidaràs els Nadals i també tots aquells propòsits que et vas fer per al 2018. És normal. Però hi ha una manera de dominar el pas del temps, com a mínim pel que fa a la teva factura elèctrica. En el vídeo següent t’expliquem com controlar des del mòbil el teu consum de llum:

  • La motivació

La desgana i la desídia són moneda corrent, en especial quan un pensa que ja ho ha vist tot i que queden poques coses per descobrir. En l’«època més trista de l’any» no podem demanar-te que et plantegis grans reptes. No toca. Pots quedar tirat al sofà i no fer res. Deixa que la teva casa ho faci tot per tu. Sí, la teva casa pot ser intel•ligent i tu pots ser el seu cap, donant-li tot tipus d'ordres amb la veu. I tu que creies que ja ho havies vist tot ...

La veritat rere el Blue Monday

Un cop solucionat el teu dilluns trist, tenim una notícia encara millor: no existeix cap evidència científica que confirmi l’existència del Blue Monday.

Només és una equació inventada per vendre viatges en un període de vaques magres i, per tant, només afectarà la teva vida si així ho decideixes tu mateix.

No hi ha ni una sola evidència científica que corrobori l’existència d’un dia de l’any particularment trist.