Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

És la bomba de calor el millor aire condicionat?

Publicat el 19 Juny 2017

A l'hora de refredar casa teva no hi ha rival per a la bomba de calor. Amb el seu nom paradoxal, aquest sistema d'aire condicionat es basa en un principi que coneixes perfectament: la calor és contagiosa. La bomba de calor absorbeix l'aire calent de casa teva i te'l torna fred. No és màgia, és eficiència energètica del 400 %.   

No n'hi ha prou amb capbussons, vacances i gelats per fer ombra al gran inconvenient l'estiu: fa massa calor. Precisament per anul·lar aquest desavantatge es va inventar l'aire condicionat.

De tots els sistemes d'aire condicionat possibles, la bomba de calor reversible és el que millor garanteix que deixaràs de suar i et dedicaràs tan sols a gaudir.

Mai més passaré calor

Les bombes de calor no són molt conegudes, però s'utilitzen tant al nostre país com en d'altres de més freds a causa de la seva increïble eficàcia. El seu principi bàsic és totalment contraintuïtiu: refredar casa teva a força de transportar calor..

La bomba de calor és un sistema que respecta el medi ambient, ja que consumeix poc i fa servir la calor com a font d'energia. Com és possible? Gràcies a la segona llei de la termodinàmica.

Com? És la que diu: “La calor es mou de manera espontània des d'un focus calent cap a un altre focus fred, i no a l'inrevés, fins que les temperatures de tots dos focus s'igualen”. O el mateix per a profans: la calor és contagiosa.

Eficiència energètica del 400 %

El sistema de la bomba de calor absorbeix la calor d'un lloc i la transporta a un altre, igual que fan les bombes hidràuliques amb l'aigua. De fet, el nom d'aquest tipus d'aire condicionat ve d'aquí: de les bombes que treuen aigua dels pous portant-la des d'un nivell inferior fins a un altre de més elevat.

La diferència es troba en el fet que ara parlem de transportar energia tèrmica en comptes d'aigua. Portar la calor d'un punt a un altre i, com a resultat, refredar la teva habitació. El resultat d'aquest procés és veritablement espectacular: una eficiència del 400 %. És a dir: per cada kW elèctric consumit es poden generar fins a 4 kW de fred.

No és gens estrany que Greenpeace considerés aquesta tecnologia com a medalla d'or a l'eficiència energètica l'any 2011.

I tot això amb un avantatge molt pràctic: en pots invertir el funcionament a voluntat i fer que deixin de ser un aire condicionat i es transformin en un mètode de calefacció . Tot en el mateix aparell.

Per cada kW elèctric que pagues a la factura, la bomba et torna 4 kW de fred.

Així funciona una bomba de calor reversible

L'objectiu d'un aire condicionat amb bomba de calor és atrapar la calor que hi ha dins de casa teva i expulsar-la cap al carrer. .

Es basa en un circuit tancat pel qual circula un fluid refrigerant. Aquests són els 5 passos d'un cicle que es repeteix contínuament mentre està encès:

 • 1. El sistema aspira aire de l'interior de casa teva i el fa passar a través d'un evaporador i al voltant del dipòsit de fluid refrigerant, que absorbeix la calor de l'aire i tot seguit s'evapora.
 • 2. L'aire s'expulsa a l'interior de casa teva, però el que hi ha entrat com a aire calent ara hi torna com a aire fred.
 • 3. El compressor engoleix el refrigerant en estat gasós i en fa augmentar tant la pressió com la temperatura.
 • 4.  La vàlvula expandeix el refrigerant, que s'evapora parcialment. A continuació tornem al pas.
 • 5.  The valve expands the refrigerant, which partially evaporates. Then we return to step 1.

Explota l'estiu amb la teva bomba de calor

Estar fresc aquest estiu té un preu irrisori: menys d'1 euro el dia. Això és el que costa la Solució Integral Endesa d'aire condicionat amb bomba de calor reversible. Baixar al bar per prendre un refresc et surt bastant més car.

La Solució Integral inclou:

 • Instal·lació professional.
 • Assistència tècnica amb cobertura 365 dies l'any.
 • Garantia de fins a 5 anys tot inclòs, amb desplaçament + mà d'obra + peces.
 • Si la contractes abans que s'acabi l'any, un 12 % de descompte a la factura de llum durant tot un any.

Per menys d'1 euro el dia pots tenir casa teva fresca tot l'estiu.