Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Casa teva pot ser sueca: llar d’estil nòrdic

Publicat el 12 Maig 2017

Tant és que te’n separin 3.000 km: casa teva pot ser tan intel·ligent i acollidora com la d'una família d'Estocolm. Només has de descobrir els principis de la il·luminació elegant.

Encara que no faci el sol, les cases poden brillar per dins. Als països nòrdics, a l’hivern amb prou feines hi ha set hores diàries de sol baix. El temps tampoc no acompanya i per això és fonamental tenir una llar tan eficient com acollidora.

Els 4 principis de la il·luminació elegant

La il·luminació nòrdica es caracteritza per uns tons blancs que aporten puresa i serenitat tant a les cases com a les persones que hi viuen. Com en un full, el blanc t'ajudarà a començar de zero i a aconseguir una vida lluminosa, neta i ordenada.

1. Llums d’estil industrial

Són part d'un estil nòrdic genuí, de tipus focus i de colors metàl·lics o rogencs. Si t'espanta el disseny industrial, pots donar-hi un toc més natural amb el vímet o el bambú.

2. Punts de llum complementaris

Llums accessoris petits, com ara tires de llums LED a les bases dels mobles, un braç extensible per cobrir un racó de lectura o els sempre encantadors fanalets i garlandes.

3. Flexos i llums penjants

No poden faltar en una casa nòrdica. En lloc d'utilitzar-los només en zones d'estudi o de treball, és recomanable explotar-ne totes les possibilitats i portar-los a la tauleta de nit, als fogons o fins i tot al bany.

Els llums penjants amb la bombeta ben visible basen el seu atractiu en deixar al descobert un bon tros de cable. Si aconsegueixes combinar cables de diferents colors en una mateixa habitació, estaràs al nivell d’un dissenyador finlandès. Aquest tipus de llums són una aposta segura en dormitoris i menjadors.

4. Vímet, fusta i geometria

Aquesta il·luminació ha de banyar un mobiliari de materials naturals (fusta, vímet i fibres), organitzada entorn d'elements geomètrics i amb alguns tocs de color intens (determinats quadres i plantes poden ajudar-hi).

Bonus Tip: la taula del menjador és fonamental en la decoració nòrdica. Cal il·luminar-la adequadament.