Si prefereixes veure el web sempre en català, fes clic aquí.

Cinc consells per estalviar llum després de les vacances

La vida està plena de pujades que deixen el teu compte buit. No només hi ha la del gener. La del setembre també fa molt de pendent. No et desanimis. T'ensenyem a estalviar en la teva factura elèctrica.

Si aquest estiu has tornat amb les vacances, significa que t'ho has passat bé. Però l'economia no perdona i la rutina torna amb totes les seves despeses.

La garrotada pot fer-se costa amunt si no tens un pla per afrontar tots els rebuts que t'arribaran de manera regular (renovar una assegurança, la factura del mòbil) o per sorpresa (una avaria de cotxe). I per descomptat la factura de la llum, que arriba amb puntualitat cada mes.

T'ensenyarem a controlar la teva factura elèctrica perquè la pujada sigui més lleugera.

 

1. Elimina el consum fantasma

Ningú no els veu, però hi són. Fantasmes que consumeixen electricitat en nom teu. Electrodomèstics que, en teoria, no gasten electricitat. Però a la pràctica sí, i més de la que et penses. Quan no ets a casa, a la nit mentre dorms, quan vas de vacances… ells segueixen xuclant kWh i engreixant la teva factura.

Fins al 10 % del teu consum podria estar provocat per aquests fantasmes. Uns 5 euros al mes de despesa innecessària en llum. La recepta per acabar amb ells és apagar-los. Però apagar-los de debò, sense stand by, desendollant-los.

La tele apagada amb el pilot vermell, el portàtil tancat però amb una llum parpellejant, la minicadena amb un LED que indica l'hora que mai mires… Si vas sumant, pots arribar als 3.500 kWh a l'any, uns 52 euros que has donat voluntàriament a la mala causa del malbaratament pur i dur.

 

2. El jersei i la manta seran els teus millors amics

Encara que encara no hagi arribat el fred, només és qüestió de temps. Abans de caure en la temptació d'engegar la calefacció al màxim, valora aquests tres arguments:

  • El teu armari està ple de jerseis i mantes que t'abracen i t'abriguen.
  • Cada grau més de temperatura a casa teva, suposa consumir un 7% més.
  • Una casa massa calenta resseca l'ambient, afavoreix els constipats… i és una clatellada a la cara del medi ambient.

“Una temperatura de 20 graus és suficient per estar a gust a casa.”

3. La nevera és molt més important del que penses

No fas gaire cas de la teva nevera, excepte quan està buida i vas al supermercat per omplir-la. La importància de la nevera està clara: està sempre encesa, sempre consumint i no pots permetre't desendollar-la (tret que t'agafis unes llargues vacances).

Aquí la tecnologia importa: un model nou és fins a un 40% més eficaç consumint energia que un de fa 10 anys. No et direm que et compris una nevera nova així tot d'una (encara que a la llarga estalvies), sinó que et donarem una llista de coses que fas i que t'estan costant diners:

  • Aliments calents: quan els poses a la nevera obligues al motor a redoblar esforços, la qual cosa equival a més consum i una factura elèctrica més elevada.
  • Porta oberta: arribes de la compra i te la deixes oberta una estona mentre t'aclareixes amb les bosses. Una nevera que perd fred et costa més diners que una que s'obre i tanca només quan és necessari.
  • La nevera al costat del forn: cadascú ha de jugar amb l'espai que té a la seva cuina, però en la mesura del possible evita com sigui que la nevera estigui molt a prop del forn, el rentaplats o la rentadora. Són fonts de calor que lluiten amb la teva nevera.

 

4. Cada cop que engegues una rentadora semibuida, malgastes energia

La rentadora es posa plena, amb el tambor al complet, i a una temperatura d'entre 40 i 60 graus. Ho notaràs a la teva factura, amb estalvis de fins al 40% en el consum.

Ho notarà el planeta, ja que a més de llum estalviaràs aigua.

 

5. No tot és consumir menys: el preu del kWh importa

Els quatre consells anteriors són una qüestió de decència, de ser conscients que malbaratar energia és dolent. Sense excuses. Però si ens centrem en la teva factura elèctrica, en què et costi poc, cal tenir en compte que al final una bona part del que pagaràs és el resultat de multiplicar els kWh que has consumit pel preu del kWh.

I quant costa el kWh? Aquesta és la qüestió. No hi ha un preu únic, sinó que depèn de la tarifa que tinguis.

N'hi ha algunes amb preus que varien segons l'hora del dia. I si no vols complicar-te la vida ni caminar pendent del rellotge, n'hi ha unes altres amb un preu fix. Sense ensurts: consumeixis el que consumeixis, pagaràs el mateix.

Si ets dels que fan les coses per Internet (no recordes l'última vegada que vas fer un tràmit en persona), One Llum és la teva tarifa. El kWh sempre costa el mateix… i costa molt poc. One Llum té el millor preu online d'Endesa.

Sense compromís de permanència: te'n vas quan vols.

Abandona la foscor, passa't a la (One)Llum

Amb una bona tarifa que s'ajusti als teus hàbits i una mica de cura en les teves tasques energètiques diàries, podràs estalviar energia cada mes. Uns diners que de ben segur et permetran anar el proper estiu a aquell lloc que sempre has volgut anar.

“Per estalviar en la teva factura has de consumir menys kWh i pagar menys per cada kWh que consumeixis.”

Comparador de tarifes de Llum i Gas

A Endesa no t'has d'adaptar a les nostres tarifes perquè elles s'adapten a tu. Compara les diferents tarifes tu mateix entrant al nostre catàleg. O, si ho prefereixes, respon a algunes preguntes i ens encarreguem de comparar entre totes les tarifes de llum i gas per oferir-te una recomanació personalitzada.

Vols veure totes les nostres ofertes?

Descobreix en un minut el producte que més s'adapta a tu:

{{firstStep.title}}

Estem trobant l'energia adequada per a tu...

Estem trobant l'energia adequada per a tu...

icona consell Anar a l'consell icona Facebook Anar a Facebook icona Twitter Anar a Twitter icona Youtube Anar a Youtube icona Messenger Anar a Messenger icona Linkedin Anar a Linkedin icona Instagram Anar a Instagram Logotip de l'enllaç compartit anar a l'enllaç compartit icona de marca de verificació marca de verificació icona de fletxa cap avall fletxa cap avall Anterior Anar a l'anterior Próxim Anar al pròxim icona de tancar tancar icona d'afegir afegir icona d'augmentar augmentar fletxa obliqua mira de manera obliqua fletxa cap avall fletxa cap avall icona del motor de cerca motor de cerca icona del motor de cerca motor de cerca icona de compartir compartir icona de filtre filtrar icona de correu enviar correu icona de correu correu icona de telèfon telèfon icona de fax fax icona d'imprimir imprimir icona de play play icona d'usuari anar a la secció d'usuari icona d'error un error ha ocorregut icona d'informació informació Icona de m'agrada m'agrada Icona de m'agrada m'agrada Icona de no m'agrada no m'agrada Icona de no m'agrada no m'agrada Icona de rellotge rellotge Icona de làmpada làmpada Icona de llista llista Icona de mapa Anar a mapa Icona de telèfon telèfon Icona d'emergència Emergència Icona de pausa pausa Icona de play play Icona de tancament de sessió Tancar sessió Icona de telèfon telèfon
icona anar enrere tornar enrere en la navegació icona número 50 anar a producte Tempo Happy 50 Hores icona calendari anar a producte Tempo Happy Dia icona empreses anar al segment d'empreses icona de gas anar a catàleg de productes de gas icona sol naixent energia renovable icona llar anar al segment de llars icona 24 hores anar a producte One Llum icona electricitat anar al catàleg de productes de Llum icona electricitat i gas anar al catàleg de productes Llum + Gas icona lluna anar al producte One llum Nocturna icona clau anglesa anar al serveis de manteniment icona sol anar al producte Tempo Solar icona rellotge anar als productes Tempo Happy icona rellotge 2 hores anar al producte Tempo Happy 2 Hores icona 24 hores anar al producte One Llum icona número 50 anar al producte Tempo Happy 50 Hores línia elèctrica Mitjana Tensió Veure catàleg de productes amb consum elèctric de 36.000 a 360.000 €/any línia elèctrica Alta Tensió Veure catàleg de productes amb consum elèctric més de 360.000 €/any icona empresa anar al segment d'empreses icona calendari anar al producte Tempo Happy Dia icona Administradors de Finques anar al segment d'Administradors de Finques icona DarkSite icona DarkSite icona bombeta Veure catàleg de productes amb consum elèctric menys de 6.000 €/any icona d'electricitat i gas anar al catàleg de Productes Llum + Gas icona electricitat anar al catàleg de productes d'electricitat icona email contacte de correu electrònic icona fax contacte de fax icona de gas Baixa Pressió veure catàleg de productes de gas amb consum de menys de 6.000 €/any icona de gas Alta Pressió veure catàleg de productes de gas amb consum de 6.000 a 240.000 €/any icona de gas Mitja Pressió veure catàleg de productes de gas amb consum de més de 240.000 €/any icona de gas anar al catàleg de productes de gas icona d'Enel anar a la lloc web de enel icona d'escalfador servei de manteniment de l'escalfador icona manteniment de l'escalfador anar al servei de manteniment OKGas Escalfador icona llar anar al segment de llars icona olla de pressió olla de pressió icona clau anglesa anar al servei de manteniment icona línia elèctrica Mitjana Tensió veure catàleg de productes d'electricitat amb consum de 6.000 a 36.000 €/any icona lluna anar al producte One Llum Nocturna icona esfera anar a lloc web personal icona telèfon contacte telefònic icona sol naixent energia renovable icona panell solar anar a energia solar fotovoltaica icona rellotge anar a productes Tempo Happy icona rajo solguda amb polze cap avall seleccionada la reacció "No m'agrada" icona rajo amb polze cap avall seleccionar la reacció "No m'agrada" icona rajo solguda amb polze cap amunt seleccionada la reacció "M'agrada" icona rajo amb polze cap amunt seleccionar la reacció "M'agrada"
Añadir otro equipo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Eliminar equipo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Aspiradora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Horno Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Lavadora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Lavavajillas Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Microondas Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Plancha Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Punto de recarga vehículo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Radiador eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Secadora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Split Aire Acondicionado Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Termo Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Tostador Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Vitrocerámica Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Power edit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Map marker Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.