Si prefereixes veure el web sempre en català, fes clic aquí.

Com apagar la teva casa abans de marxar de vacances

Tu pots relaxar-te uns dies a la platja o a la muntanya, però la factura elèctrica segueix treballant. Encara que siguis fora, hi ha electrodomèstics que continuen consumint. T'expliquem com reduir al mínim aquesta despesa.

Les vacances són per gaudir-ne. Tant si són uns quants dies com vàries setmanes, el que hi gastis estarà ben gastat, però tots busquem estalviar al màxim i gastar el mínim, gaudint com mai.

Per això, abans de marxar de vacances és habitual preparar-les amb temps i revisar amb cura tots els detalls per treure el màxim profit del viatge sense gastar en excés. Fas el mateix amb la teva casa abans de marxar? 

No gaire gent pensa en el cost inútil que generarà la casa mentre estan fora. Perquè sí, una casa buida segueix gastant electricitat. Part del que deixes endollat segueix consumint kWh.

A la tornada de les vacances, les sorpreses són freqüents. Per què la factura no és de 0 euros?

La resposta és molt senzilla: els elements endollats continuen consumint electricitat. Una despesa inútil que t'ajudarem a rebaixar.

"Te'n vas de vacances però la teva casa segueix gastant energia? Aquest estiu t'ensenyem a reduir al mínim la factura."

Bé, per començar, hi ha el terme fix de la factura: la potència contractada que has de pagar independentment de quant utilitzis la llum. Pagues per estar connectat a la xarxa elèctrica i no importa si no has estat a casa.

I què passa amb el terme variable? És on pots evitar gastar de més innecessàriament: el teu consum real de llum, els kWh que marca el comptador.

Per què el teu consum elèctric no és igual a zero durant els dies que vas estar fora? Perquè el consum no ha estat de 0 kWh. Alguns electrodomèstics t'estan robant euros.

T'expliquem com deixar la casa ben apagada abans d'escapar cap al relax.

"En el terme variable és on pots reduir despeses quan no hi ets."

Desendolla tot el que puguis

Si teletreballes, no dubtem que serà un plaer apagar l'ordinador i tot el relacionat amb l'oficina a casa. Però, i els electrodomèstics de la cuina? I els de la sala d'estar? I els dels dormitoris i el lavabo?

La llista d'aparells que cal tenir en compte pot ser realment molt llarga: microones, forn, liquadora, cafetera elèctrica... I a la sala d'estar: el televisor, l'encaminador, carregadors de telèfons i portàtils... Tots són dispositius devoradors d'electricitat fins i tot quan no s'estan utilitzant. Els fan així per facilitar-nos la vida, però si no serem a casa no compensa mantenir-los connectats.

És el famós consum fantasma i pot suposar entre el 7 % i l'11 % del consum energètic total de l'habitatge. Un malbaratament silenciós que no para per vacances.

Com evitar-lo? Desendollar és la clau.

 

Desconnecta la nevera

Només cal fer un tomb per l'habitatge per comprovar que molts aparells elèctrics continuen funcionant, encara que tu no hi siguis. El més important és la nevera, que consumeix més del 30 % d'electricitat de la casa.

Si seràs fora més de 3 dies pots donar-li vacances a la nevera. Desendollant-la aconseguiràs un consum zero, però compte, perquè perdràs tots els aliments peribles que hi hagi a l'interior. Només cal planificar les compres i els àpats de l'última setmana a casa per deixar-la com més buida millor. Recorda que si desendolles la nevera és imprescindible que la deixis amb les portes obertes per evitar l'aparició de floridura i les males olors. També te'ls pots estalviar.

En moltes ocasions, buidar la nevera i desendollar-la és una aventura poc recomanable.

Si tens molt de menjar (o molta mandra) i buidar-la no és una opció, encara pots estalviar. Tant la nevera com el congelador són més eficients des del punt de vista energètic quan estan gairebé plens. Per tant, n'hi haurà prou a completar els buits amb tuppers plens d'aigua i posar el termòstat en la posició de menys fred possible.

Com que no obriràs la porta durant molts dies, el fred romandrà a l'interior mantenint els aliments ben frescos. D'aquesta manera, conservaràs igualment els aliments i aconseguiràs estalviar al voltant d'un 6 % d'energia per cada grau.

 

Desconnecta el termos elèctric

Si l'aigua calenta procedeix d'un escalfador elèctric, apagant-lo pots arribar a estalviar fins a un 25 % del consum de l'habitatge durant les vacances.

A més, pensa-ho bé: no té sentit mantenir calenta una aigua que no utilitzaràs.

 

El consum elèctric dels aparells en espera

Apagues totes les llums de la casa, però deixes encès el pilot vermell del televisor? Aquests petits llums vermells que t'envolten a la nit són una indicació que els dispositius estan preparats per encendre's ràpidament... i també que continuen consumint.

Fes un bon recorregut per totes les habitacions i fes-los desaparèixer abans de marxar. És una despesa totalment innecessària. Aquests electrodomèstics en mode d'espera suposen entre el 7 % i l'11 % de tota la llum que consumeixes l'any.

A més de fer desaparèixer tots aquests petits llums abans de sortir per la porta, has de saber que hi ha electrodomèstics que continuen consumint energia quan estan desactivats.

Això és degut al fet que romanen connectats a la xarxa. Per exemple, l'ordinador, l'aire condicionat, els carregadors del mòbil o la tauleta, la consola de jocs... fins i tot els raspalls de dents recarregables!

El millor exemple és l'ordinador: si el deixes endollat, segueix xuclant kWh de la xarxa. El mateix passa amb l'aire condicionat i els carregadors de mòbil.

"Desendolla-ho tot abans de marxar. El millor truc és utilitzar regletes amb interruptor."

Desactiva el quadre elèctric

Si realment vols estalviar i pots desendollar-ho tot, o almenys en alguna secció completa de la llar, no dubtis a anar directament a la font: pots treure tota la llum a través del quadre elèctric.

Tallant el corrent general evitaràs el consum d'electricitat de qualsevol aparell i el comptador no es mourà en absolut fins que tornis a casa.

 

Controla a distància el consum elèctric

Si mentre estàs de vacances vols seguir tenint el control total del consum de la casa, activa la factura digital.

Podràs espiar a distància el teu consum. Només hauràs de connectar-te a Internet (des d'un ordinador o des d'un mòbil/tauleta després de descarregar l'app d'Endesa) i veuràs amb tots els detalls quanta llum està consumint la casa, cada hora de cada dia.

D'aquesta manera sabràs si t'has deixat alguna cosa encesa i fins i tot podràs configurar alertes que t'avisin per correu electrònic (o al mòbil) quan el consum superi una xifra de kWh determinada.

De manera que ja ho saps, abans de desconnectar per vacances, dedica uns minuts a desconnectar també la teva casa.

{{content.phone.title}}

{{content.phone.text}}

{{content.phone.phoneText}}

{{content.form.title}}

{{content.form.text}}

{{content.form.errors.server}}

{{content.form.success.title}}

{{content.form.success.message}} {{model.phone}}

{{content.cta.title}}

{{content.cta.text}}

Comparador de tarifes de Llum i Gas

A Endesa no t'has d'adaptar a les nostres tarifes perquè elles s'adapten a tu. Compara les diferents tarifes tu mateix entrant al nostre catàleg. O, si ho prefereixes, respon a algunes preguntes i ens encarreguem de comparar entre totes les tarifes de llum i gas per oferir-te una recomanació personalitzada.

Vols veure totes les nostres ofertes?

Descobreix en un minut el producte que més s'adapta a tu:

{{firstStep.title}}

Estem trobant l'energia adequada per a tu...

Estem trobant l'energia adequada per a tu...

icona consell Anar a l'consell icona Facebook Anar a Facebook icona Twitter Anar a Twitter icona Youtube Anar a Youtube icona Messenger Anar a Messenger icona Linkedin Anar a Linkedin icona Instagram Anar a Instagram Logotip de l'enllaç compartit anar a l'enllaç compartit icona de marca de verificació marca de verificació icona de fletxa cap avall fletxa cap avall Anterior Anar a l'anterior Próxim Anar al pròxim icona de tancar tancar icona d'afegir afegir icona d'augmentar augmentar fletxa obliqua mira de manera obliqua fletxa cap avall fletxa cap avall icona del motor de cerca motor de cerca icona del motor de cerca motor de cerca icona de compartir compartir icona de filtre filtrar icona de correu enviar correu icona de correu correu icona de telèfon telèfon icona de fax fax icona d'imprimir imprimir icona de play play icona d'usuari anar a la secció d'usuari icona d'error un error ha ocorregut icona d'informació informació Icona de m'agrada m'agrada Icona de m'agrada m'agrada Icona de no m'agrada no m'agrada Icona de no m'agrada no m'agrada Icona de rellotge rellotge Icona de làmpada làmpada Icona de llista llista Icona de mapa Anar a mapa Icona de telèfon telèfon Icona d'emergència Emergència Icona de pausa pausa Icona de play play Icona de tancament de sessió Tancar sessió Icona de telèfon telèfon
icona anar enrere tornar enrere en la navegació icona número 50 anar a producte Tempo Happy 50 Hores icona calendari anar a producte Tempo Happy Dia icona empreses anar al segment d'empreses icona de gas anar a catàleg de productes de gas icona sol naixent energia renovable icona llar anar al segment de llars icona 24 hores anar a producte One Llum icona electricitat anar al catàleg de productes de Llum icona electricitat i gas anar al catàleg de productes Llum + Gas icona lluna anar al producte One llum Nocturna icona clau anglesa anar al serveis de manteniment icona sol anar al producte Tempo Solar icona rellotge anar als productes Tempo Happy icona rellotge 2 hores anar al producte Tempo Happy 2 Hores icona 24 hores anar al producte One Llum icona número 50 anar al producte Tempo Happy 50 Hores línia elèctrica Mitjana Tensió Veure catàleg de productes amb consum elèctric de 36.000 a 360.000 €/any línia elèctrica Alta Tensió Veure catàleg de productes amb consum elèctric més de 360.000 €/any icona empresa anar al segment d'empreses icona calendari anar al producte Tempo Happy Dia icona Administradors de Finques anar al segment d'Administradors de Finques icona DarkSite icona DarkSite icona bombeta Veure catàleg de productes amb consum elèctric menys de 6.000 €/any icona d'electricitat i gas anar al catàleg de Productes Llum + Gas icona electricitat anar al catàleg de productes d'electricitat icona email contacte de correu electrònic icona fax contacte de fax icona de gas Baixa Pressió veure catàleg de productes de gas amb consum de menys de 6.000 €/any icona de gas Alta Pressió veure catàleg de productes de gas amb consum de 6.000 a 240.000 €/any icona de gas Mitja Pressió veure catàleg de productes de gas amb consum de més de 240.000 €/any icona de gas anar al catàleg de productes de gas icona d'Enel anar a la lloc web de enel icona d'escalfador servei de manteniment de l'escalfador icona manteniment de l'escalfador anar al servei de manteniment OKGas Escalfador icona llar anar al segment de llars icona olla de pressió olla de pressió icona clau anglesa anar al servei de manteniment icona línia elèctrica Mitjana Tensió veure catàleg de productes d'electricitat amb consum de 6.000 a 36.000 €/any icona lluna anar al producte One Llum Nocturna icona esfera anar a lloc web personal icona telèfon contacte telefònic icona sol naixent energia renovable icona panell solar anar a energia solar fotovoltaica icona rellotge anar a productes Tempo Happy icona rajo solguda amb polze cap avall seleccionada la reacció "No m'agrada" icona rajo amb polze cap avall seleccionar la reacció "No m'agrada" icona rajo solguda amb polze cap amunt seleccionada la reacció "M'agrada" icona rajo amb polze cap amunt seleccionar la reacció "M'agrada"
Añadir otro equipo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Eliminar equipo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Aspiradora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Horno Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Lavadora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Lavavajillas Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Microondas Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Plancha Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Punto de recarga vehículo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Radiador eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Secadora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Split Aire Acondicionado Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Termo Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Tostador Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Vitrocerámica Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Power edit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Map marker Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.