Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Saber més (sobre el teu consum) et farà lliure

Publicat el 25 Abril 2017

Que alguna cosa sigui normal no vol dir que sigui bona. El que és normal és que ni tan sols sàpigues com es diu la teva tarifa elèctrica. El que és normal és no tenir ni idea de durant quines hores gastes més llum. El que és normal és no entendre la factura. Et proposem ser especial. Com millor coneguis el teu consum elèctric, millor podràs controlar-lo.

Les coses difícils també es poden explicar fàcilment. Per exemple, la teva factura elèctrica té dos grans apartats:

  1. La potència: pagues el mateix cada mes per estar "subscrit" a la xarxa elèctrica. Tan sols canvia si modifiques la potència contractada.
  2. L'energia: el teu consum, que es dispara quan poses rentadores, encens l'aire, poses alguna cosa al forn... Això és el que pots conèixer i controlar millor.

La mitjana nacional

L'electricitat que gastes es mesura en kilowatts hora (kWh). Però, quant és un kWh? Perquè et facis una idea, aquest és el consum mitjà d’alguns electrodomèstics:

Frigorífic: 1,8 kWh al dia.

Televisor: 0,72 kWh al dia.

Rentadora: 0,69 kWh al dia.

Sumant i sumant cada dia i cada aparell, el resultat és que la mitjana de consum d’una llar espanyola és d’uns 3.500 kWh a l'any.

Aquest consum es concentra sobretot al vespre.

Així gasta electricitat un espanyol mitjà al llarg del dia: gràfica amb pics de consum d'11 a 14 hores i de 20 a 22. Consums mínims a la nit.

Tu no formes part d’aquesta mitjana

El que és normal és la mitjana, però per què conformar-te amb això si pots saber-ne més?

Fins fa poc, només sabies quant havies gastat durant 1 o 2 mesos. Però la tecnologia avança i els nous comptadors intel·ligents et donen la informació que et faltava. Ara pots saber quants kWh has consumit cada hora de cada dia.

Només has d'entrar a la teva Àrea Privada Endesa (si has iniciat sessió et demanarà l’usuari i la contrasenya; i si no estàs registrat, registra't aquí).

Des del moment en què comprens el que gastes, comences a ser especial

La tarifa Happy et fa especial

Juntament amb la nova tecnologia dels comptadors arriba una tarifa que t'ofereix pagar 0 euros pels kWh que consumeixis durant les hores que tu decideixis.

Quant costa normalment un kWh? En el mercat lliure hi ha tot tipus de tarifes. En el mercat regulat (tarifa PVPC) el preu canvia constantment, amb oscil·lacions que et donaran un ensurt quan plogui poc o no bufi vent.

Amb la tarifa Tempo Happy, el kWh costa 0 euros durant les dues hores del dia que tu decideixis... o bé durant el dia de la setmana que prefereixis.

Infografia: ¿Cuándo te conviene contratar la Tarifa Tempo Happy de Endesa?

Si coneixes el teu consum, comprens la teva factura

Ja n’hi ha prou de sorprendre's quan arriba la factura i no s’entén què ha passat. Benvingut al control constant del que gastes.

Ja n’hi ha prou de sotmetre's a una tarifa única i imprevisible. Benvingut a un preu fix, sense ensurts, que es combina amb la teva selecció Happy: 0 euros el kWh durant les 2 hores diàries (o dia de la setmana) que tu decideixis.

Ja n’hi ha prou de penalitzacions. Benvingut a una tarifa sense permanència en la qual pots canviar els teus moments Happy sempre que vulguis (i sense que et costi res). En la teva Àrea Privada de Client arribaran avisos en cas que detectem que els teus moments Happy no coincideixen amb els teus pics de consum.