Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Tres maneres d'estalviar electricitat per Nadal

Publicat el 20 Desembre 2018

El Nadal inunda les ciutats de llums i les cases de regals. L'arbre, el pessebre, el xai al forn... Pots gaudir de tot això i estalviar alhora. T'expliquem com.

Aquest Nadal no volem que t'estiguis de res. Ni de l'arbre, ni dels regals, ni del festí. Ho pots tenir tot, però gastant menys en la factura de llum.

Tres consejos directos y que puedes empezar a aplicar ahora mismo:

Llums LED a l'arbre i al pessebre

Els llums LED et permeten il•luminar millor i gastar fins a un 80% menys en electricitat. Fes-los servir per a l'arbre, el pessebre i la resta d'adornaments.

Duren més i són més segurs que les bombetes incandescents tradicionals. A més, no porten ni tungstè ni mercuri, la qual cosa els fa considerablement més ecològics.

Més forn, menys vitroceràmica i més imaginació

El menjar és un dels elements imprescindibles del nostre Nadal. Xai, gall dindi, cloïsses, llobarro... La llista de receptes és llarga, i el forn i la vitroceràmica funcionen sense parar durant moltes hores.

Les calories de més se't posen a la panxa, però els kilowatts de més se't posen a la factura i aquests electrodomèstics són responsables d'importants pics en el consum.

La solució d'estalvi és triple:

  1. Pensa en plats que es puguin servir freds: no costa gaire. Embotits, canapès de paté o de cranc, adobats, amanides…
  2. Limita l'ús de la vitroceràmica: sol consumir més electricitat que el forn.
  3. Fes servir el forn de manera intel•ligent: per exemple, cuinant diversos plats alhora.

Regala instruments d'estalvi

Ja sigui per Reis o pel Pare Noel, hi ha una munió de regals que et serviran per amortitzar el que gastis en comprar-los i molt més:

  • Aixeta termostàtica: quan més aigua es gasta és quan la deixem córrer esperant que surti calenta. Les aixetes termostàtiques permeten aconseguir la temperatura adequada en menys temps i evitar-ne així el malbaratament.
  • Temporitzador: a més de cronometrar el temps que ha d'estar el tortell al forn i que no se'ns cremi, podrem saber exactament els minuts que tenim el forn encès. Ni un més, ni un menys.
  • Assistent virtual per veu: són l'última generació de ginys tecnològics i, entre moltes altres coses, et poden assessorar perquè optimitzis el consum d'energia.

Substituint les bombetes tradicionals per llums LED podràs estalviar fins a un 80% en la despesa elèctrica dels teus llums de Nadal.