Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Sobreviu a l'estiu sense que pugi la factura de la llum

Publicat el 30 Juliol 2019

Et proposem una manera de sobreviure a l'estiu sense passar-ho malament. Planta cara i respira. Ni passaràs calor ni veuràs com es multiplica l'import de la factura elèctrica.

Surts al carrer i, a mesura que avances, els termòmetres van pujant de valor: 22, 25, 27… Al migdia pot ser que ja superin els 30 graus Passen els dies i la calor no només no ha baixat, sinó que es fa més forta jornada rere jornada.

Tot i que ja et vam explicar que és perfectament possible sobreviure a l'estiu sense aire condicionat, avui no et demanem sacrifici. D'acord, és el moment d'encendre l'aire condicionat. Ho necessites. Però la factura de l'estiu passat va ser tan alta que et resisteixes a encendre l'aparell. Què pots fer-hi?

Una nit, el bebè no pot dormir, la teva parella ja s'ha dutxat tres vegades i tu dubtes sobre si és millor deixar obertes les finestres o tancar-les per sempre. Ja no et resisteixes més. L'aire condicionat ha de funcionar.

No et preocupis pel consum. Et presentem una sèrie de trucs que t'ajudaran a equilibrar la despesa d'energia mentre gaudeixes d'una agradable temperatura a la teva llar.

Com a norma general, mai hauria de ser necessari baixar l'aire condicionat dels 25 °C

Aire condicionat sí, ruïna no

Establir la temperatura ideal a la llar depèn de molts factors: el nombre de persones que hi viu, la seva edat, l'activitat que exerceixen, els graus que hi ha a l'exterior... Si tenim en compte tots aquests paràmetres, aconseguirem sentir-nos bé a dins del nostre habitatge.

Digues no al refredament excessiu

És important tenir sempre present aquesta premissa: la temperatura mai haurà de ser excessivament baixa ja que es dispararà el consum energètic. D'aquesta manera, no només evitarem una factura de la llum excessivament alta, sinó que també evitarem certs perills per a la nostra salut, com les afeccions o els refredats produïts pels cops de calor.

Així que recorda: no posis l'aire condicionat massa fort. Mai no hauria de ser necessari de regular-lo per sota dels 25 °C.

El manteniment també és important

Perquè el teu equip d'aire condicionat funcioni correctament hauràs de posar-lo a punt abans d'engegar-lo. No només pagaràs menys a la teva factura, sinó que també en prolongaràs la vida, evitaràs males olors i l'aire que expulsarà serà més net, de manera que tu i els teus estareu estalvis de problemes respiratoris.

Si la teva instal•lació té més de 5 kW de potència, l'haurà de revisar un especialista autoritzat. Si no és el cas, podràs posar a punt l'aire condicionat tu mateix. Però recorda que hauràs de fer-ho al principi i al final de l'estiu.

Portes i finestres ben tancades

Amb aquesta mesura tan senzilla evitaràs que els rajos de sol escalfin excessivament les estances i el teu equip de climatització no gastarà tanta energia per refredar la zona.

Si necessites ventilar la casa, fes-ho millor a la nit o a la matinada, ja que són els moments del dia en què no fa tanta calor.

Tria un equip de baix consum

Si necessites comprar un aparell d'aire condicionat per a la teva llar, no t'oblidis de mirar l'etiqueta energètica abans de triar-ne un. Els més eficients són els que duen A+, A++ o A+++. Significa que compliran la seva funció de refrigerar la casa, però consumint menys energia.

És possible sobreviure a la calor sense canviar els hàbits de consum?

Sí, sempre que triïs una tarifa adequada. De vegades, la temperatura del nostre aparell varia durant el dia en funció de la persona que es trobi a casa a cada moment. Si no aconsegueixes mantenir sempre els mateixos graus, t'aconsellem que triïs l'opció que millor s'adapti a les teves necessitats i a les de la teva família.

Amb la Tarifa Tempo Happy d'Endesa podràs decidir les hores en què no pagaràs pel consum de llum. Hi ha tres opcions.

  • 1. Per a les persones que poden concentrar el consum durant dues hores seguides al dia.
  • 2. Per a aquells que només necessiten un dia a la setmana.
  • 3. També es poden triar les 50 hores de més consum al mes.

Si segueixes aquests consells, la factura de la llum aquest estiu no et deixarà en números vermells. I recorda que tots podem lluitar contra el canvi climàtic si fem un ús responsable de l'energia.