Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Mudança: què faig amb la llum?

Publicat el 4 Abril 2019

Quan per fi has fet el pas d'abandonar el niu familiar i anar-te’n a un pis pel teu compte, arriben els dubtes. Un d'ells pot ser què fer per contractar la llum. No et preocupis, el procés és senzill i t'expliquem com fer-ho.

Per començar, i per assegurar-te que pagaràs només la part que et toca, és recomanable que el primer dia a la teva nova casa anotis la lectura del comptador. De tota manera, en algun moment havies de conèixer el president de la comunitat… o qui sigui que guarda les claus de l’habitació de comptadors.

Aquest consell també et va bé per al gas, l'aigua i altres subministraments = arribar i anotar el que s'ha consumit abans d'entrar tu.

La teva llibertat d'elecció és sagrada

És molt important que sàpigues que tens dret a triar lliurement la teva companyia elèctrica. Hagis comprat una casa o estiguis de lloguer, aquest és un dret de tot consumidor. És tan legítim que vulguis canviar de companyia com que vulguis continuar amb la que hi ha contractada.

Les 3 possibles situacions

Quan arribes a una nova casa, pot passar que:

  1. La llum ja està donada d'alta i la potència contractada et sembla adequada: si és així, i si vols continuar sent client de la mateixa comercialitzadora, només hauràs de canviar el titular del contracte . Aquest tràmit és gratuït.
  2. La llum ja està donada d'alta, però la potència et sembla excessiva o insuficient: hauràs de fer un canvi de potència. Aquest tràmit costa diners.
  3. La llum no té connexió a la xarxa elèctrica: hauràs de donar-te d'alta. Si el teu punt de subministrament fa més de 3 anys que no s’utilitza, aquest tràmit costa diners. El contracte d'alta es tramita amb la comercialitzadora, però és la distribuïdora la que instal·la el comptador i activa el subministrament. Per aquesta raó, el pagament d'aquest tràmit ho faràs a la distribuïdora en la primera factura. El cost dependrà, com és lògic, del consum, de la potència actual i de la potència anterior, així com del temps que dugui de baixa el servei (o de si és una nova alta).

La contractació i l'elecció de la tarifa

Els tràmits per donar d'alta la llum o canviar el titular del contracte són molt senzills si ets client d'Endesa. 

Perquè tot sigui més ràpid, pots realitzar la contractació online. Si es tracta d'un canvi de titularitat, en aquest contingut t'expliquem com fer-ho.

Per saber la potència que millor s'ajusta a les teves necessitats posem a la teva disposició la calculadora de potència d'Endesa. A l'hora de triar la tarifa, recorda que l'energia es comercialitza en el mercat lliure (amb infinitat de tarifes), i en el ‘mercat regulat’, en el qual el consumidor tan sols pot escollir el Preu Voluntari al Petit Consumidor (PVPC).

Una vegada finalitzat el procés, t'enviarem un correu electrònic per confirmar que hem rebut la teva sol·licitud. Aquest missatge et donarà accés a la teva Àrea Privada de Client per conèixer la fase en la qual es troba la contractació. En cas de no haver completat el teu registre, ho pots fer en aquest moment.