Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Les millors ciutats per anar amb bicicleta elèctrica

Publicat el 10 Abril 2018

A la bicicleta de tota la vida li ha sortit competència: la bicicleta elèctrica, ideal per a les pujades. Estem buscant els millors llocs per treure profit del vehicle del present i el futur.

És còmoda, perquè s'ha acabat posar el peu a terra a les pujades.

És barata, especialment si ho compares amb el que costa una moto.

És neta, perquè es carrega amb panells solars o la xarxa elèctrica.

És la bicicleta elèctrica, un invent per a tots els públics.

Un artefacte eminentment urbà que dóona el millor que té en dues situacions en què no podem perdre temps: quan anem/tornem de la feina i quan fem turisme.

quan anem/tornem de la feina i quan fem turisme.

Sevilla: paradís del carril bici

Sevilla

La capital andalusa és una ciutat excel·lent per passejar-hi amb bicicleta. I no només pel seu clima assolellat, sinó perquè es considera una de les millors ciutats del món per visitar sobre dues rodes.

Les darreres enquestes indiquen que gairebé un 10% de la població sevillana fa servir aquest transport regularment. Per aquest fet, s'ha establert una xarxa de carrils bici de 140 quilòmetres.

Tot i tenirun camí traçat eminentment pla, el nombre i la longitud de les diferents rutes ciclistes fa que sigui especialment propicia per al motoret elèctric que ajudarà les teves cames.

Santander: pujades a la vora del mar

Santander

Saltem al nord de la península per visitar Santander, una ciutat que es troba en un turó. Es recomana tenir bones cames per pedalar-hi. O encara millor: una bicicleta elèctrica per fer front a les pujades interminables.

La xarxa de carrils bici té 26 quilòmetres i fa més fàcil explorar la ciutat de cap a cap, des de l'entrada per Nueva Montaña fins al barri d'El Sardinero i el Parque de Las Llamas, per arribar després a les instal·lacions esportives La Albericia i al Parc Científic i Tecnològic.

Si t'agraden els reptes, prova de pujar el carrer Enrique Gran, la via més costeruda de la ciutat, amb un desnivell de més del 25%.

Sant Sebastià: ciclorutes turístiques

Sant Sebastià

Seguim a la regió cantàbrica i ens aturem a "La Bella Easo", on els carrils bici han anat guanyant terreny a gairebé totes les zones de la ciutat. La xarxa té gairebé 30 quilòmetres i permet passejar dalt la bicicleta pels llocs més representatius de la capital guipuscoana.

Malgrat l'esforç del consistori local per posar-hi ascensors, rampes i altres infraestructures que facilitin el trànsit dels ciclistes, a vegades el recorregut es converteix en tot un repte a causa dels desnivells.

Copenhaguen: ciutat a cop de pedal

Copenhaguen

La capital danesa està feta per als ciclistes. I això es nota tan bon punt poses una roda a la via pública. Al carrer hi ha semàfors per a ciclistes i una xarxa de més de 390 quilòmetres de carrils bici.

Com a curiositat, en aquest entramat hi destaca Dronning Louises bro, el carril bici més utilitzat del món, amb gairebé 40.000 usuaris al dia.

La seva passió per les dues rodes ha fet que a Copenhaguen tot sigui accessible amb bicicleta: costes, castells, natura... Vols recórrer els afores de la ciutat? Oblida't dels trens, els taxis o els autobusos. Puja a la bicicleta elèctrica i segueix una de les seves fantàstiques rutes. Podràs arribar a la platja de Bellevue a Klampenborg, a 13 quilòmetres o el castell de Kronborg de Helsingør, a uns 47 quilòmetres.

Amsterdam: més de 400 km de carril bici

Amsterdam

Qui no ha visitat mai Amsterdam quedarà sorprès de veure el nombre de bicicletes que circulen pels carrers. Si parlem d'extensió, són difícils de superar els més de 400 quilòmetres de carril bici de l'àrea metropolitana d'Amsterdam.

La bicicleta ajuda a aprofitar millor el temps dins la ciutat i a accedir fàcilment a les zones més allunyades del centre. Perquè, encara que no ho sembli, les distàncies són grans, i anar assegut al seient és una opció avantatjosa que et permet evitar les presses , les aglomeracions i les caminades interminables. També hi ha rutes que porten els ciclistes fins al castell Muiderslot o al llac de Naarden.

El relleu és pràcticament pla, però el fort vent que sovint bufa a la zona fa que el ciclista hagi de suar més que quan puja un pendent. Però amb la bicicleta elèctrica aquest esforç ja no és tan notable.

Estrasburg

Estrasburg

Strasbourg , que és meitat francesa i meitat alemanya, és coneguda per ser una de les seus de la Unió Europea. Però poca gent sap que és també una de les millors ciutats del món per practicar ciclisme.

Gran part del centre històric és una zona lliure de cotxes, així la bicicleta elèctrica és l'opció més adequada per moure's per la ciutat.

L'Ajuntament té diverses rutes i visites guiades amb bicicleta. Entre aquestes, hi destaca un recorregut per conèixer les institucions europees, la passejada pel canal de la Brucheo la ruta francoalemanya pels afores d'Estrasburg, de més de 85 quilòmetres sense cap dificultat que s'estenen a banda i banda del riu Rin.

Voleu saber-ne més sobre mobilitat elèctrica?