Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Guia definitiva per si no tens llum a casa

Publicat el 23 Abril 2019

Si et quedes sense electricitat les teves possibilitats es veuen radicalment limitades. Pots quedar-te sense cuina o sense calefacció i, per descomptat, et quedaràs sense llum ni televisió. Hi ha tres grans motius pels quals pots estar sense llum i tots tenen solució.

Intentes encendre la llum i no passa res. L'interruptor sembla de joguina i tots els teus aparells deixen de funcionar. No pots posar la rentadora i comences a tremolar pensant en el frigorífic descongelant-se.

No t’atabalis.L'electricitat tornarà a casa teva , però per aconseguir-ho cal que entenguis què està passant.

Una apagada: crida a la distribuïdora

El primer que has de fer és comprovar quines zones estan sense llum. És fonamental saber si els teus veïns tenen electricitat o si n’ets l'únic afectat. Prova de sortir de casa i veure si funciona la llum de l'escala, o pregunta els teus veïns directament.

Si no ets l'únic afectat, el més probable és que es tracti d'una apagada per un problema a la xarxa

En aquests casos, el que has de fer és comunicar l'avaria a la teva companyia distribuïdora. En la nostra pàgina d'Atenció al Client pots trobar el número de telèfon de la teva distribuïdora.

Recorda que la comercialitzadora i la distribuïdora elèctrica no són el mateix. La comercialitzadora és la que t'envia les factures, però la distribuïdora és la que manté la xarxa que et proveeix.

Pots triar la teva comercialitzadora, però no pots triar la teva distribuïdora. Te’n correspon una segons la zona on vius:

Mapa d'Espanya amb les zones corresponents a cada distribuïdora elèctrica. La informació s'explica a continuació en text.

Tot i que amb matisos, especialment a les zones limítrofes, en línies generals les companyies distribuïdores d'electricitat s’encarreguen dels següents territoris:

  • Endesa: Catalunya, Aragó, Andalusia, Balears, Canàries i la província de Badajoz.
  • Iberdrola: País Basc, Navarra, La Rioja, Castella i Lleó (tret de la província de Segòvia i l'oest de la província de Lleó), Madrid (llevat del sud de la comunitat), la província de Càceres, l’oest de la província de Toledo, el nord de la província de Guadalajara, la Comunitat Valenciana i Múrcia.
  • Unión Fenosa: Galícia, l’oest de la província de Lleó, la província de Segòvia, el sud de la Comunitat de Madrid, la província de Ciudad Real, la província de Conca, la major part de la província de Toledo i el sud de la província de Guadalajara.
  • EDP/HC: Astúries.
  • Viesgo: Cantàbria i algunes zones del sud i l'oest d'Astúries.

Si no ets l'únic que s'ha quedat sense llum, has de trucar a la teva companyia distribuïdora.

Una avaria a la teva instal•lació: truca a un tècnic

Una altra opció és que siguis l'únic que s'ha quedat sense electricitat. Als teus veïns els funciona tot perfectament i només cal sortir de casa teva per veure que tots els fanals estan encesos.

En aquests casos, el més probable és que el problema sigui de la teva instal•lació elèctrica. Pots fer unes ràpides comprovacions pel teu compte, com per exemple acudir al teu quadre elèctric i revisar que tots els interruptors estan cap amunt. Podria ser que algun hagués saltat i n’hi hauria prou amb pujar-lo per recuperar la llum. Abans de fer-ho, apaga els aparells elèctrics que estiguis fent servir (per exemple el forn o la rentadora), ja que l'interruptor general podria haver saltat perquè t'estàs passant de potència.

Si aquests petits trucs no són efectius, tot indica que la teva instal•lació elèctrica té algun defecte. Només un professional autoritzat pot ocupar-se de l'assumpte. Arribats a aquest punt, et trobaràs en una d'aquestes dues situacions:

  • 1. No tens una assegurança de manteniment: has de trucar a algun especialista d'urgències. Serà car. Sense exagerar, 20 euros per desplaçament i 40 euros per cada hora de treball. I el problema és que és freqüent trobar-se amb preus encara més elevats.
  • 2. Tens una assegurança de manteniment: la teva instal•lació elèctrica està coberta davant qualsevol tipus d'avaria, amb la qual cosa està tot pagat i no has de preocupar-te’n. Especialment si es tracta d'una assegurança com OkLuz Assist, que et garanteix assistència en menys de 3 hores. Tant el desplaçament com les 3 primeres hores de mà d'obra et sortiran gratuïtes (i és molt estrany que triguin més de 3 hores a arreglar la teva avaria).

Si vols viure tranquil, de tu depèn eliminar l'opció 1 i garantir-te l'opció 2: una assegurança que et salva a qualsevol hora del dia, qualsevol dia de l'any.

Si ets l'únic que s'ha quedat sense llum, és probable que sigui una avaria a la teva instal•lació i hagis de trucar a un electricista.

Han tallat la llum: cal donar-la d'alta

Si no tens electricitat pot haver-hi una raó de pes darrere: no tens llum perquè està tallada. Això pot passar quan arribes a viure a una obra nova, quan vas a viure a un habitatge que ha estat molt de temps desocupat, o bé, en cas d'impagament de factures.

En qualsevol cas, tot té remei. Si s'ha donat de baixa el subministrament, la solució és sol•licitar-ne l'alta.

En aquest contingut t'expliquem tot el que has de fer per donar d'alta la llum.

Implica una sèrie de despeses (que se't cobraran amb la primera factura que arribi) i necessitaràs alguns documents (especialment el Butlletí Elèctric, però es tracta d'un procés habitual.

Si el que passa és que la llum està donada de baixa, l'única cosa que has de fer és sol•licitar-ne l'alta.