Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Quant consumeix una impressora 3D?

Publicat el 6 Setembre 2017

Les impressores 3D són capaces de materialitzar davant els teus ulls gairebé tot el que pots imaginar. A l'apartat de costos sempre es parla del preu de la impressora i del material d'impressió. Però, què passa amb l'electricitat? Quant consumeixen?

Tens una impressora 3D. Te l'acabes de comprar i estàs excitat per utilitzar-la perquè saps que et permet fer gairebé qualsevol cosa.

Maquetes, joguines, la peça que es va trencar d’aquell trasto i que no vas aconseguir trobar al mercat... Des del més funcional -un penjador, un suport per al teu mòbil- fins a l’oci pur -un casc de stormtrooper... o una altra impressora 3D! -.

Tant és si la faràs servir per treballar o com a instrument per als teus entreteniments. Facis el que facis, hauràs de pagar-ho. No ens referim a comprar-te la impressora o el material d'impressió. Amb això ja hi comptaves. Parlem de la factura de llum.

Gasten el mateix que una tele petita

Podríem espantar-te esmentant l'energia que cal per fondre els plàstics -mitjançant calor o làser-. Podries esperar-te un pic de consum en la teva factura. Però el que té de bo les noves tecnologies és que solen ser més eficients que les velles.

El consum d'una impressora 3D és comparable al d'un televisor de mida petita i només una mica més que el d'un ordinador de taula (sense tenir en compte la pantalla).

De fet, casa teva està plena d’electrodomèstics que et costaran més diners en la factura. Per exemple: la batedora o la planxa. Encara que et resulti difícil de creure, gastaràs menys energia "imprimint" uns calçotets de plàstic que treure les arrugues als de tota la vida.

La batedora o la planxa gasten més electricitat que una impressora 3D

Si no t'ho creus calcula-ho tu mateix

Per calcular quanta energia t'absorbeix la teva impressora 3D el millor és observar el teu consum elèctric en kWh cada hora de cada dia. Podràs fer-te una idea en veure com puja quan utilitzes la teva impressora.

Si no en tens prou amb fer-te’n una idea aproximada, hi ha dues maneres molt més exactes per saber quant consumeix la teva impressora 3D. La difícil i la fàcil.

La difícil et costarà si ets de lletres. Has de mirar el manual per veure les especificacions tècniques del teu model d'impressora. Necessites trobar el valor de corrent i multiplicar-lo per la tensió de casa teva (normalment 220 volts). El resultat d'aquesta multiplicació és la potència en watts. Per saber quant consumeixes has de multiplicar aquests watts per les hores en les quals la impressora està funcionant i, finalment, dividir-ho entre 1.000. Ja tens els kWh que acaben a la teva factura.

L'opció fàcil per saber amb exactitud quants kWh gasta la teva impressora 3D és instal·lar un mesurador de consum elèctric que te’n dirà el consum. A més, podràs encendre-la i apagar-la a distància des del teu telèfon mòbil.

Aprofita la teva imaginació

Ja saps l'electricitat que consumeix la teva impressora 3D per hora. Això sí, recorda que, com és lògic, el cost generat serà major o menor en funció del temps d'impressió.

No és el mateix fabricar una anella per a les cortines de la dutxa que una manuella de 15 quilos. Com més la facis treballar, més electricitat xuclarà.

El més exacte i senzill per saber quant gasta una impressora 3D és usar un mesurador de consum