Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Quin electrodomèstic gasta més electricitat?

Publicat el 3 Abril 2017

La televisió, la rentadora, el frigorífic i altres aparells de casa nostra són els responsables de més de la meitat de la nostra factura de la llum. Saps quin de tots és el que consumeix mé

Són els grans consumidors d'energia de les nostres cases: 55% de l'electricitat total consumida és "culpa" dels electrodomèstic. El frigorífic, la rentadora, la televisió... Si vols estalviar i ser més eficient, els electrodomèstics haurien de ser el teu primer objectiu.

L'ideal és utilitzar electrodomèstics amb l'etiqueta energètica el més alta possible, però si no estàs en condicions de renovar el teu equipament et convé esbrinar quins aparells són els que disparen la teva factura i engegar mesures d'estalvi energètic.

Per on començar? Aquest és el top 5 dels electrodomèstics que més electricitat consumeixen.

5. Ordinador: menys innocent del que sembla

Encara que no t'ho creguis suposa el 7,7% de la teva factura dels electrodomèstics, segons dades de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE).

Alguns dels millors trucs per estalviar en aquest, ja indispensable, electrodomèstic són baixar la il·luminació de la pantalla, treure l’estalvi de pantalla (sí, encara que sigui molt bonic), i apagar els suplements, és a dir, la impressora, l'escàner, els altaveus… I per descomptat no deixar-lo encès si no s'està utilitzant.

4. Forn: net i tancat es porta millor

Si ets un “cuinetes” serà millor que saltis al següent punt. I és que aquest aparell consumeix el 8,3% de la teva electricitat dels electrodomèstics.

No l’obris mentre estigui encès, ja que cada vegada que s'obre la porta perd el 20% de la seva energia acumulada. Igualment, com tot a la vida, la higiene és molt important. L’has de mantenir net de greixos. També pots apagar-lo abans de finalitzar la cocció per utilitzar la calor residual de l'aparell.

3. Rentadora: contrólala amb la tarifa Happy

En una lluita dura per la medalla de plata, la rentadora s’emporta l'11,8% de l'electricitat dels teus electrodomèstics.

Per estalviar en aquest electrodomèstic només has d'utilitzar programes curts i rentats en fred sempre que puguis. A més, si la teva rentadora no és de càrrega regulable has d’utilitzar-la quan estigui plena i a temperatures baixes o moderades, ja que la major part de l'energia s'utilitza per escalfar l'aigua.

Si fas un gran ús, et convé contractar la Tarifa Tempo Happy d'Endesa i posa la rentadora durant les hores que triïs pagar 0 euros per cada kWh.  

2. Televisor: la caixa tonta va de llista

Un dels reis de la casa: consumeix el 12% de l'electricitat total dels teus electrodomèsticas.

El més important per estalviar amb aquest aparell és no deixar-lo en stand by. Cal apagar sempre la televisió completament perquè en aquest estat pot consumir tant com un ordinador a ple rendiment.

D’altra banda, s’ha de tenir en compte que els televisors amb tecnologia LED consumeixen un 25% menys que el d’LCD i, fins i tot, un 40% menys que les pantalles de plasma.

1. Frigorífic: gairebé una tercera part del que consumeixes

L'indiscutible “rei elèctric” de la casa. És imprescindible en qualsevol habitatge. I ho sap! Per això no té objecció en consumir fins al 30,6% de l'electricitat dels teus electrodomèsticas.

Per tal que el seu consum no sigui excessiu, és important no deixar la porta oberta, perquè això incrementa en gran mesura el treball del motor, així com no introduir aliments calents, ja que el seu esforç per refredar-los fa que consumeixi més energia.

Els frigorífics més eficients són els de classe A+++, que consumeixen fins a un 80% menys que els de classe D. Un estalvi que, al llarg de la seva vida útil, evita l'emissió a l'atmosfera d'una tona i mitja de CO2 (déu n'hi do) i un malbaratament d'aproximadament 1.000 euros. No està gens malament, veritat?

Fes-te amb el control total del teu consum

Aquests són alguns consells bàsics per estalviar llum, però si vols tenir un control total pots instal·lar un mesurador de consum, amb el que tindràs informació en temps real sobre el teu consum elèctric..

Recorda també que si et registres en endesaclientes, tindràs accés a les dades de la teva consum cada hora de cada dia, i es pot configurar alertes que t'avisin quan sobrepassis els límits que tu mateix decideixis. Si ja estàs registrat, només cal que entrar en la teva Àrea de Client Área de Client.