Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Com regular la calefacció elèctrica per viure sense fred i sense ensurts

Publicat el 19 novembre 2019

Si tens calefacció elèctrica a casa, has de seguir una sèrie de recomanacions per fer-ne un ús rendible i eficient. Així evitaràs ensurts en les factures i no t'hauràs d'embolicar amb mantes.

Quan arriba el fred, el vell debat ressuscita: És millor la calefacció elèctrica o la de gas? Si ets dels que ja s'han compromès amb la solució elèctrica, aquest debat no és la teva prioritat. Tu en el que penses és en com pots treure partit de la calefacció que ja tens instal·lada.

Com garantir un clima saludable a la llar

Abans d'entrar de ple en la manera de regular la calefacció elèctrica, has de seguir tres consells generals que tindran cura de la teva butxaca i de la teva salut:

 • 1. Temperatura: ni la teva salut ni la teva butxaca t'agrairan que posis la calefacció massa forta. En ple hivern, el que convé és anar relativament abrigat per casa per així sentir-se a gust amb una temperatura que no superi els 21 ºC. A més, a les habitacions és possible (i aconsellable) quedar-se en uns 18 ºC, una temperatura idònia per passar la nit i també per quan no hi ha ningú a casa durant unes quantes hores (si, en canvi, no hi ha ningú a casa durant uns quants dies, el que convé és apagar-la perquè deixi de gastar.
 • 2. Radiadors: és fonamental triar el millor tipus de radiador per a les teves circumstàncies. Triïs el que triïs, no els cobreixis mai amb roba humida. Encara que et sembli còmode assecar la roba així, el que fas és penalitzar el rendiment de la calefacció i augmentar-ne el consum, que es cobrarà a la factura.
 • 3. Ventilació i aïllament: fins i tot els dies més freds és obligatori ventilar la casa. Cada dia, 10 minuts. És essencial per evitar l'acumulació de gasos i d'humitats. Quan ventilis, apaga la calefacció. Si tens persianes, abaixa-les a la nit i mantingues-les totalment enlaire de dies (aprofitaràs la calor que entra amb els raigs de sol).

A l'hivern, la casa no necessita estar a més de 21 graus. I a les habitacions pots deixar la temperatura a 18 graus.

Així es regula la calefacció elèctrica

La importància de gastar només el que necessites es resumeix en una dada convincent: cada grau centígrad extra que demanis a la calefacció et suposarà un 7% més de consum d'energia. Com més consumeixis, més pagaràs a la factura.

 • 1. On has de col·locar els radiadors: resposta ràpida i senzilla. El millor que pots fer és situar-los sota les finestres. D'aquesta manera, s'afavoreix una distribució millor de l'aire calent. Has de garantir que els radiadors no tinguin obstacles i que no hi hagi mobles ni cortines llargues que destorbin.
 • 2. Com pots regular per hores: has d'aplicar el sentit comú. Sembla fàcil, però la realitat és que moltes llars ignoren una regla bàsica: la calefacció ha de funcionar sobretot quan ets a casa. Si has de sortir al cap d'uns minuts, si no hi seràs durant unes quantes hores (o dies), si vols dormir amb un edredó... no cal mantenir els 21 graus.

Afortunadament, al mercat hi ha tarifes de llum que t'ajudaran a estalviar en calefacció elèctrica. Són tarifes que s'adapten al consum. Posa't en les situacions següents:

 • 1. Passes poc temps a casa i la majoria d'escalfor que necessites és sempre durant 2 hores consecutives al vespre, quan prepares el sopar.
 • 2. El gruix del consum de calefacció és en diumenge, quan t'agrada quedar-te a casa tot el dia.
 • 3. No tens uns hàbits fixos i cada setmana vas canviant, encara que, com en qualsevol llar, hi ha 50 hores al mes en què gastes més calefacció que a la resta.

Per a tots aquests supòsits, hi ha una tarifa elèctrica que t'ofereix hores de consum gratuïtes. Gastis el que gastis en aquestes hores, no pagaràs res. Si t'interessa obtenir més informació, fes clic al botó següent: