Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Campanya d’activació de l’ICP

En compliment del RD 1955/2000 modificat pel RD 1454/2005 pel qual s’estableix l’obligació de controlar la potència dels consumidors, des del mes de març i fins a finals d’aquest any s’activaran de forma progressiva tots els ICP d’aquells subministraments que no el tinguin actiu. Es tracta d’una acció de totes les distribuïdores, entre les quals es troba e-distribución.

Què és l’ICP?

Són les sigles d’interruptor de control de potència. És un dispositiu que serveix per limitar el subministrament quan la potència demandada supera la contractada i per controlar, entre d’altres coses, que no es produeixin danys en la instal·lació ni en la xarxa.

Els nous comptadors telegestionats disposen del seu propi dispositiu de control de potència, tot i que això no significa necessàriament que estigui actiu. Al llarg d’aquest any s’activaran de forma remota (no cal que et preocupis de permetre l’entrada a un tècnic) de manera totalment gratuïta.

Com em pot afectar?

Si mai has superat la potència contractada, no notaràs cap canvi en el teu dia a dia.

Si normalment la potència que utilitzes és superior a la contractada, notaràs que en fer servir els teus electrodomèstics com ho has fet fins ara, saltarà la llum. Si és habitual i la distribuïdora que et correspon per zona és e-distribución, rebràs una comunicació per informar-te de l’activació de l’ICP.

Aquells subministraments anomenats "sensibles" (hospitals, ajuntaments, comunitats de veïns, etc.) també rebran orientació sobre la seva situació concreta i sobre els avantatges d’instal·lar un maxímetre.

Quina potència cal que contracti?

És fonamental que tinguis contractada la potència que necessitaràs per evitar talls i no tenir sorpreses en la factura. Per aconseguir-ho, cal que et fixis en els teus hàbits diaris: quins electrodomèstics tens, quants en fas servir alhora, etc. Amb la nostra calculadora de potència pots fer-te una idea aproximada de quina potència necessites.

Aquí t’expliquem el procés de canvi de potència, així com els diversos costos associats que pot comportar, per exemple, el de renovació del Certificat d’Instal·lació Elèctrica, que també s’anomena «butlletí».

Què faig si salta l’ICP?

Un cop s’activi l’interruptor de control de potència, cal que tinguis en compte que et quedaràs sense llum si mires d’utilitzar més potència de la contractada.

En primer lloc, desconnecta l’últim electrodomèstic que hagis endollat i que ha fet saltar els ploms. Després, abaixa l’interruptor general del quadre i espera uns segons. Tot seguit, torna a apujar l’interruptor i comprova si s’ha restablert el subministrament.

Si després de rearmar-lo continua sense funcionar, posa’t en contacte amb la distribuïdora que et correspon per zona per notificar una possible avaria.