Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador.

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Com canviar la potència contractada

Com canviar la potència contractada

La factura s'organitza entorn de dos grans elements:

  • El consum d'energia:  és variable, però pots controlar-lo. Cada mes serà diferent i, com més kW/h consumeixis, més pujarà aquesta part de la factura.

  • La potència contractada: és un cost fix que depèn dels kW que tinguis contractats. Aquesta despesa es repetirà idènticament cada mes, tot i que pots escollir si vols contractar més o menys kW.

COM POTS SABER SI NECESSITES MÉS O MENYS POTÈNCIA?

Hi ha maneres "casolanes" d'esbrinar-ho: si mai et “salten els ploms”, és probable que tinguis marge per abaixar la potència; si salten sovint és que ja estàs al límit.

En qualsevol cas, canviar la potència no és una decisió que puguis prendre a la lleugera. És millor oblidar-se dels remeis casolans i deixar-ho a mans de professionals. A Endesa tenim una eina d'assessorament personalitzat.

Contractar més potència de la que necessites:

Augmentarà el cost de la factura innecessàriament.

Contractar menys potència de la que necessites:

Podries sofrir interrupcions del subministrament que t'obligarien a apujar la potència, la qual cosa suposa un cost addicional.

En cas de dubte, et recomanem que demanis assessorament a un instal·lador autoritzat, que valorarà totes les teves necessitats en detall.

En el formulari següent, selecciona el tipus "Consulta", la categoria "Assessorament" i l'assumpte "Dubtes amb la potència que necessito":

QUÈ COSTA CANVIAR DE POTÈNCIA

La teva companyia distribuïdora et cobrarà:

  • Prop d'11 euros abaixar-la, sense importar quant la baixis. Arribarà a la factura posterior al canvi sota el concepte "drets de connexió".

  • Prop de 45 euros per cada kW que decideixis apujar-la. Arribarà a la factura posterior al canvi sota el concepte "drets d'extensió i d'accés".

  • Depenent de la distribuïdora, també et podria cobrar en concepte d'altres gestions o dipòsits.

Atenció!, el que és barat pot sortir car. Si et passes abaixant-la, podries quedar-te molt curt (et saltarien els ploms en encendre diversos electrodomèstics). Et veuries obligat a tornar a apujar-la i pagaries bastant més del que tenies pensat. A més, la distribuïdora només està obligada a efectuarte un canvi de potència a l'any, podent haver problemes si vols fer més.

A totes aquestes despeses, s'hi podrien sumar les del butlletí (50-200 euros).


Què és el butlletí i quant costa?

És un document que acredita que la teva instal·lació està en ordre. La teva distribuïdora el necessita en les situacions següents:

  • Han passat més de 20 anys des de l'última actualització

  • La potència que sol·licites és superior a la que marca el teu butlletí

  • Demanes un canvi de potència per a una casa nova que mai abans no ha estat ocupada

  • Vius a les Canàries i vols canviar la potència contractada

Per aconseguir un butlletí nou, has de contractar un tècnic autoritzat: el cost varia molt (50-200 euros), per la qual cosa et recomanem que demanis diversos pressupostos. Si vius a Catalunya, aquestes despeses augmenten si decideixen demanar-te un certificat més (Butlletí Blau).

Quan tinguis el butlletí, ens el pots enviar a cie@endesa.es (tens 30 dies de termini des que sol·licites el canvi de potència fins que ens envies el butlletí).

EL QUE ESTALVIES EN ABAIXAR LA POTÈNCIA

L'efecte de reduir la potència és immediat sobre la factura.

Per a una llar mitjana, suposa estalviar-se prop de 5 euros cada mes i 60 euros l'any per cada tram de potència que abaixis.

CANVIAR LA POTÈNCIA EN 5 PASSOS

Això és el que has de fer per canviar la potència amb Endesa:

 

1. Entra a la secció Contractes de la teva Área de Client  en la sección de Contratos de tu Área de Cliente (si no t'hi has registrat o no has iniciat la sessió, cal que ho facis). 

2. Fes clic al teu contracte i veuràs com es despleguen les seves dades. 

3. Selecciona "Canviar" en apartado "Potència i Tensió". 

 

 
4. Tria la potència que vols tenir i accepta els Termes Legals de contractació. 
 
5. Prem en "Desar canvis". 

 

 
A dalt