Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Com donar d’alta la llum i el gas

Si no tens subministrament elèctric o de gas, és necessari sol·licitar l'alta. Aquesta situació sol donar-se en cases de nova construcció o en llocs on, per alguna raó, es va tallar el subministrament.

En primer lloc, cal saber en quins casos s'ha de sol·licitar l'alta. Són els següents:

 • Obra nova en la qual mai hi ha hagut subministrament de llum o de gas.
 • Obra en un habitatge de segona mà, en el qual hi va haver subministrament en el passat, però es va donar de baixa.

És molt important no confondre el concepte d’alta amb el canvi de comercialitzadora. Les altes es reserven per als casos en els quals no hi ha subministrament.

El canvi de comercialitzadora només suposa abandonar una elèctrica per marxar a una altra: és un procediment ràpid durant el qual no estaràs ni un moment sense llum o gas.

 • Si tens llum o gas a casa, no té sentit sol·licitar una alta, però pots canviar de tarifa o de companyia sense pagar res. En aquest contingut t'expliquem com canviar de comercialitzadora.
 • Si ja ets client d'Endesa i vols canviar de tarifa, consulta les nostres tarifes de Llum, Gas i Llum+Gas

Quina documentació necessites, per sol·licitar l'alta?

Durant el procés de sol·licitar una alta de llum o de gas, et demanarem la documentació següent:

Com es produeix l'alta?

Si el teu habitatge o local no disposa de subministrament de llum o de gas, la teva companyia distribuïdora entrarà en acció.

La companyia distribuïdora s'ocupa de portar l’energia a casa teva. No pots escollir-la, i et correspon una per zona. En canvi, sempre pots triar la companyia comercialitzadora, que és l'empresa amb la qual tens un contracte i la que t'envia les factures.

En el cas de l'electricitat, tot seguit pots veure un mapa on es mostra quina companyia distribuïdora et correspon per zona:

Mapa d'Espanya amb les zones corresponents a cada distribuïdora elèctrica. La informació s'explica a continuació en text.

Tot i que amb matisos, especialment a les zones limítrofes, en línies generals les companyies distribuïdores d'electricitat s'encarreguen dels territoris següents:

 • e-distribución: Catalunya, Aragó, Andalusia, Balears, Canàries i la província de Badajoz.
 • i-DE: País Basc, Navarra, La Rioja, Castella i Lleó tret de la província de Segòvia i l'oest de la província de Lleó, Madrid llevat del sud de la Comunitat, la província de Càceres, oest de la província de Toledo, nord de la província de Guadalajara, Comunitat Valenciana i Múrcia.
 • UFD: Galícia, oest de la província de Lleó, província de Segòvia, sud de la Comunitat de Madrid, província de Ciutat Reial, província de Conca, la major part de la província de Toledo i el sud de la província de Guadalajara.
 • E-REDES: Astúries.
 • Viesgo Distribución: Cantàbria i algunes zones del sud i l'oest d'Astúries.

El tècnic de la teva companyia distribuïdora anirà a casa teva o al teu local per ocupar-se del subministrament d'energia. En el cas de la llum, instal·larà l’interruptor controlador de potència (ICP), que permet regular la potència escollida.

Quan el procés d'alta avanci, l'opció més senzilla és que sol·licitis directament una tarifa que s'adapti al teu perfil.

Dona't d'alta ara

Si ets client de la zona de distribució d'Endesa (e-distribución), pots sol·licitar l'alta ara mateix.

Quant costa donar d'alta la llum i el gas?

Donar d'alta un subministrament de llum o de gas suposa una sèrie de despeses que són iguals a tot el territori nacional, amb independència de la distribuïdora.

A més de les despeses que s'indiquen tot seguit, podrien existir altres despeses per instal·lació d'equips, fiances i taxes. En tots els casos, aquests imports són per a la distribuïdora, però es paguen amb la primera factura que rebis:

 1. Despeses d'alta d'un nou subministrament

  Electricitat Gas