Els 4 elements de l'estalvi

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Els 4 elements de l'estalvi

Els 4 elements de l'estalvi

 
Consejos de ahorro de energía en el hogar

El secret per pagar menys a la teva factura no s'amaga en un únic lloc. Hi ha 4 palanques complementàries que multiplicaran la teva força. La combinació d'aquests elements et pot tornar a la teva butxaca més de 200€ a l'any.

los 4 elementos del ahorro

ABAIXAR LA POTÈNCIA

El terme potència és el fix que cal pagar per estar connectat a la xarxa elèctrica. Ho pagues encara que no consumeixis res, encara que te'n vagis de vacances, encara que no premis ni un interruptor. Però no tothom paga el mateix. Cadascú tria si contracta més o menys kW:

  • com més kW de potència contractes = més et costa
  • com més aparells vulguis tenir funcionant alhora (aire condicionat, calefacció elèctrica, rentaplats, forn…) = més kW necessites
Con la tarifa regulada PVPC es imposible saber cuánto te va a costar el kWh

Una de cada quatre llars no sap ni quanta potència té contractada (segons el Panell de Llars de la CNMC). I encara que ho sàpigues, com saps si et convé abaixar-la?

Si tens marge per abaixar la potència, pots estalviar més de 60 euros a l'any

Tenir més potència de la que necessites és sinònim de pagar més a la teva factura, però quedar-te curt significa que “et salten els ploms” cada cop que, per exemple, poses la rentadora i l'aire alhora.

A més, canviar de potència té un cost associat i només es pot fer una vegada a l'any. No és una decisió que puguis prendre a la lleugera.

Potencia en las casas
Endesa té la solució. Tenim una eina que t'assessora per veure si et convé activar aquesta palanca d'estalvi. A la majoria de les llars espanyoles, abaixar un tram la potència contractada suposa estalviar-se uns 5 euros al mes.

Element 1: activar palanques d'estalviiservicio

*"El meu Estalvi" es troba a la part inferior de la pantalla "El meu Consum"

Bono social

BO SOCIAL

Aquesta tarifa especial permet un estalvi d'un 25% o 40% a la teva factura. Estem parlant d'uns 14 euros al mes (segons les dades de factura mitjana de la CNMC).

Per poder tenir el Bo Social has de complir alguna d'aquestes condicions:

Si tens dret al Bo Social, t'estalviaràs més de 160 euros a l'any

Element 2: activar palanques d'estalviservicio

*"El meu Estalvi" es troba a la part inferior de la pantalla "El meu Consum"

Cambiar hábitos

CANVIAR D'HÀBITS

Si vols canviar el món, canvia't a tu mateix. I comença per la teva factura de la llum. És a les teves mans si tens la informació necessària.

Cambiar hábitos

Sabem a quines hores la llum és més cara i més barata. I si ja tens comptador intel·ligent sabem a quines hores estàs gastant més i menys llum. A partir d'ara, tot això també ho pots saber tu. A partir d'ara, sabràs quan et convé posar rentadores, passar l'aspirador, planxar...

 

Element 3: activar palanques d'estalviservicio

"El meu Estalvi" es troba a la part inferior de la pantalla "El meu Consum"

 

consejos
EL TRUC EXTRA

 

El quart element per revolucionar la teva factura consisteix a apostar per les estratègies eficients que encara no coneixes.

No n'hi ha prou amb aprendre-se-les, també cal aplicar-les i comprometre's a fons amb el repte que canviarà la teva manera de consumir.

 

Element 4: activar palanques d'estalviservicio

"El meu Estalvi" es troba a la part inferior de la pantalla "El meu Consum"

 
A dalt