Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

  • Comunicat urgent

Comunicat urgent

Comunicat urgent

Avisos falsos de factura d’Endesa

S’ha detectat una campanya fraudulenta que simula avisos d’Endesa en què es convida a descarregar-se la factura. Un cop obert el correu, si hi fas clic, se’t redirigeix a una pàgina amb codi maliciós ("un virus") que bloqueja els fitxers personals dels usuaris d’ordinadors.

Ja hem avisat als nostres clients d’aquesta campanya fraudulenta que utilitza com a reclam una suposada factura de la companyia. Si l’usuari en descarrega el seu contingut, bloquejarà els fitxers personals emmagatzemats a l’ordinador i li demanarà que pagui un rescat per recuperar-los.

Estem realitzant les accions pertinents contra aquest atac informàtic i et mantindrem informat de qualsevol canvi rellevant en aquest assumpte.


A continuació, pots veure l’aspecte que tenen aquests avisos falsos:

Comunicat urgent: Avisos falsos de factura d’Endesa

L’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE) ofereix un servei per ajudar els afectats pel virus de la factura falsa d’Endesa.

Per poder identificar el tipus de virus i si les dades són recuperables, l’INCIBE recomana posar-s’hi en contacte a través del correu incidencias@certsi.es i adjuntant dos o tres fitxers de Word o Excel (originalment amb extensió .doc o .xls) afectats pel virus i que no continguin informació privada o confidencial, de mida superior a 1 MB. A més, cal remetre el fitxer on s’indica com fer el pagament fer recuperar la informació.

 
A dalt