Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Com allargar la bateria del mòbil

Ja t'has quedat sense bateria una altra vegada? No és veritat que tens la sensació que cada vegada et dura menys…? Tranquil, no ets l'únic. Per això, a Endesa t'oferim uns quants consells perquè el mòbil t'arribi fins a l'hora d'anar-te'n a dormir.
Termostatos inteligentes: ahorro y confort

Ens hem tornat dependents del telèfon mòbil. Ja gairebé el fem servir per a tot i, per això, notem que la bateria es descarrega més de pressa que mai. La majoria de vegades, molt més del que voldríem. I, per acabar-ho d'adobar, sempre passa en el pitjor moment, quan més el necessites. És la Llei de Murphy. No falla.

Com que sabem que es tracta d'un problema quotidià, hem decidit preparar uns consells que t'ajudaran que el mòbil no se't torni a apagar a mitja tarda i, ja que hi som, a allargar-ne la vida útil. Fins i tot pot ser que la bateria et duri tot el dia. Miracle!

No carreguis el mòbil del tot

Pot ser que pensis que fem broma, però no. Segons les característiques de les bateries de liti, el millor és carregar-les entre un 30 i un 80 %; fins i tot, en realitat l'ideal seria carregar la bateria amb una quantitat diferent cada vegada. Això sí, no deixis mai el mòbil connectat quan hagi arribat al 100 % de la càrrega perquè, si no, l'eficiència s'anirà reduint progressivament.

Redueix la brillantor de la pantalla

La despesa d'energia principal d'un mòbil és, òbviament, la pantalla. Per això, si en reduïm la brillantor, podem guanyar un nivell de bateria que pot allargar unes quantes hores el funcionament del dispositiu. A Ajustaments -> Pantalla -> Brillantor pots graduar la il·luminació manualment. A més, si ho combines amb l'ús de fons de pantalla foscos, guanyaràs molta energia més.

Desactiva les connexions

Tens la wifi sempre connectada per veure si estalvies una mica de dades? I què en dius, del Bluetooth? Entesos, sí. És més còmode tenir-les sempre activades, però aquestes connexions cerquen xarxes de manera permanent per connectar-s'hi i consumeixen una gran quantitat d'energia. El nostre consell: desconnecta-les si no les has de fer servir. Fes el mateix amb les dades d'Internet. Desactiva-les quan no les necessitis.

Tanca aplicacions

És bàsic, però se sol passar per alt. Cada vegada tenim més icones al mòbil. Un munt d'aplicacions que s'executen sense adonar-nos-en. Això vol dir consumir cicles de processador importants i, per descomptat, la teva bateria. Tanca tot el que puguis: jocs, el Facebook, el Twitter… Tot el que no necessitis en un moment concret.

Localització? No, gràcies

Ara, moltes aplicacions registren la localització exacta de cada usuari. Rastrejar cada punt geogràfic on et trobes fa que el mòbil consumeixi una gran quantitat d'energia en utilitzar constantment el GPS, les antenes de telefonia i les àrees Wi-Fi. Per això, desactiva el GPS i els requisits de localització de les diverses aplicacions que tinguis al mòbil. La bateria t'ho agrairà.

Bonus track

Si se't presenta un dia mogut sense la possibilitat de passar-te per casa o amb una infinitat de converses i altres exigències que obliguin el teu mòbil a estar plenament disponible, et recomanem que tinguis a mà una bateria externa. Això sí, abans de comprar-ne una, pensa amb calma la capacitat que necessites. No és el mateix una de 2.500 mAh, amb la qual aconseguiràs unes quantes hores extres, que una de 16.000 mAh, que et deixarà el mòbil al 100 % de la potència.

A dalt