Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

A l'estiu és convenient abaixar la temperatura de la nevera

En verano es conveniente bajar la temperatura de la nevera Endesa Clientes
La calor ambiental i la sobrecàrrega de productes freds a l’interior fan necessari abaixar la temperatura del termòstat per aconseguir que els aliments es conservin correctament.

Vertader. De vegades pensem que les neveres s’espavilen soles, però no és així. Per això, durant els mesos d'estiu és recomanable abaixar la temperatura de la nevera. Això és a causa de l'increment generalitzat dels termòmetres i al major consum d'aliments freds que busquen combatre la nostra calor personal però que extenuen la capacitat refrigeradora de l'aparell.
A causa d'això, els frigorífics pateixen per refredar tots els aliments que hi ha a l’interior. A qui no li ha passat mai obrir la nevera, agafar un refresc i comprovar que no està del tot fred? Perquè això no passi, hem d'ajustar-ne el termòstat i abaixar-lo uns quants graus fins que oscil·li entre els 5 oC i els 0 oC.

La zona VIP i la nevera

Si vols millorar el rendiment de la teva nevera en aquests mesos de calor recorda que no tots els espais de la nevera mantenen la mateixa temperatura. El lloc més fred és el prestatge de baix, on hauràs de col·locar els aliments sensibles com la carn o el peix.
Les fruites i verdures tenen la seva pròpia zona VIP: els calaixos. La resta de productes poden distribuir-se en els calaixos del mig i superiors. Finalment, la porta de la nevera és la zona menys freda i és ideal per conservar begudes, mantegues o margarines i salses de tot tipus.

Alguns trucs

1. Que corri l’aire. És molt beneficiós que deixis espai entre els aliments. D'aquesta manera l'aire podrà circular i distribuirà el fred adequadament.
2. Aliments calents? Enrere! No se’t passi pel cap posar aliments calents a la nevera. Això fa que la temperatura pugi obligant el motor a treballar més, la qual cosa significa més consum elèctric i, per tant, un increment en la teva factura de la llum. Per no parlar de la deterioració de les condicions tèrmiques de la nevera i la seva falta d'eficàcia a l'hora de conservar intactes la resta d'aliments.
3. Porta tancada i barrada. Has d'anar amb compte a l'hora d'obrir la porta de la nevera. Fes-ho les vegades que siguin estrictament necessàries i tracta de tancar-la al més aviat possible per conservar-ne la temperatura interior.
4. Abans de res, higiene. Neteja’l i descongela’l regularment, perquè el gel acumulat es converteix en un inconvenient per al bon funcionament de l'electrodomèstic.

A dalt