Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Les aixetes de monocomandament permeten estalviar

En les aixetes de monocomandament, la mateixa palanca ajusta el caudal i la temperatura i això permet estalviar quan s'utilitza correctament.

S'han acabat aquells xocs de temperatura extrems a la dutxa, al bany o a la pica de la cuina que ens fan passar de l'"ai" a l'"au" fins que aconseguim una temperatura d'aigua agradable. Només els amants de l'estètica vintage continuen preferint aquelles aixetes dobles amb el codi de color a cada peça, però si fossin conscients de la despesa extra que suposa a les factures, es passarien sense pensar-s'ho a les aixetes monocomandament. Amb aquest tipus d'aixetes, la mateixa palanca ajusta el caudal i la temperatura i això permet estalviar quan s'utilitza correctament. No obstant això, si es deixa la palanca a la posició central, en obrir l'aixeta estarem posant en marxa la caldera; moltes vegades sense necessitat. Per evitar aquests consums, hi ha aixetes monocomandament que no permeten l'arrencada de l'aigua calenta fins que no girem del tot la palanca cap a l'esquerra. També hi ha palanques en dues fases per no utilitzar el màxim de caudal. I si encara volem estalviar més, el millor és utilitzar aixetes termoestàtiques, amb les quals aconseguirem un estalvi de fins a un 6-16% en cada dutxa.

A dalt