Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

L'assecadora consumeix menys del que pensem

Al nostre país hi ha poca tradició d'assecadora. Fins i tot amb limitacions d'estesa o comunitats de veïns amb façanes que prohibeixen deixar a la vista dels transeünts la roba interior o els llençols, la majoria de la gent prefereix desplegar l'estenedor al bany i esperar pacientment que la humitat desaparegui de les peces.

Hi ha també el “pànic energètic” i la idea que l'assecadora s'enduu un bon percentatge de la despesa total del consum elèctric. Error. A banda dels termes pràctics -el temps d'assecada es redueix en un 75% en relació amb fer-ho a l'aire lliure-, l'assecadora disminueix les arrugues de la roba i, fins i tot, et pot estalviar de planxar i de la despesa energètica derivada de la planxa. Compte! Això no passa quan parlem de la rentadora-assecadora (dos en un), on la roba surt molt més arrugada. Segons la CFE (Comissió Federal d'Electricitat de Mèxic), la quantitat d'energia que necessita una assecadora és mínima: 139 kWh a l'any.

A dalt