Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Un ordinador portàtil consumeix la meitat que un de sobretaula

Un ordenador portátil consume la mitad que uno de sobremesa
Els ordinadors portàtils han evolucionat fins a aconseguir consumir entre un 50% i un 85% menys d'electricitat que un de sobretaula.

Cert. L'agència de Medi Ambient francesa, ADEME, calcula que un ordinador portàtil és capaç de consumir, almenys, un 50% menys de l'energia que gasta un de sobretaula. No obstant això, aquest estalvi pot arribar fins i tot fins al 85% depenent de les condicions, el seu ús i les possibles característiques d'estalvi energètic com l'Energy Star, que garanteix que l'ordinador entrarà en estat de repòs quan no s’utilitzi, passant a consumir menys de 30 watts.

La miniaturització de la tecnologia i la, cada vegada més gran, eficiència energètica han fet que els portàtils hagin evolucionat de forma notable en els últims anys. Fet que, sense cap tipus de dubte, suposa un estalvi significatiu per a la teva butxaca i menys emissions de CO2 per a l'atmosfera. És més, s'estima que el més eficient dels de sobretaula encara seguiria consumint deu vegades més electricitat que el millor dels portàtils.

Això sí, els sobretaula segueixen avantatjant als seus germans menors en ventilació, un element clau que repercuteix en la seva vida útil, ja que la placa base emet molta calor. I és que com més bona és la ventilació, menys consumeix l'ordinador.

Tot i que els portàtils han millorat considerablement els seus sistemes de refrigeració, aquests segueixen sobreescalfant-se molt, la qual cosa provoca efectes negatius en la durada de la bateria, cosa que produeix una autonomia menor i, per tant, més recarregues i més consum d'energia.

A dalt