Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Deixar un llum fluorescent encès durant un període de temps breu consumeix menys que encendre'l i apagar-lo contínuament.

És el dubte que ens assalta sempre que sortim de la cuina. Intentem calcular quant de temps passarà fins que hi tornem a picar de la nevera o hi entrem per agafar un got d'aigua. Al final, l'acabem apagant. Fas molt bé. La conclusió a la qual han arribat els experts en estalvi és que només convé deixar-lo encès en períodes d'entre 5 i 10 minuts.

Encara que és cert que tenen un pic de consum en encendre's, el principal problema ve de la pèrdua de vida útil del llum en encendre'l i apagar-lo, segons demostra l'estudi "Economics of switching fluorescent lamps", publicat a la revista 'IEEE Transactions on Industry Applications', segons el qual la vida útil d'un tub fluorescent és superior com més temps estigui encès entre cada encesa. Però aquesta despesa no és tant com per compensar que quedin enceses.
Per tant, deixa de creure històries esteses per Internet i apaga els llums sempre que surtis d'una habitació.

A dalt