Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador.

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Reduir la lluentor del televisor ajuda a estalviar energia

No t'estem demanant que tornis al blanc i negre, només que ho rebaixis una mica per evitar reflexos a la pantalla i reduir factura.

Compensa? Sí. Sobretot si des que el vas instal·lar no t'has preocupat d'entrar al "menú" per ajustar la lluentor i els contrastos. A les botigues –i això és de 1r de Màrqueting-, els televisors estan configurats al màxim de lluentor perquè les pantalles resultin brillants i colorides i captin l'atenció del comprador. Si has picat, el primer que has de fer en arribar a casa és reduir la lluentor. La lluminositat excessiva no només és perillosa per a la factura de la llum. També per a les pupil·les, que han de fer un sobreesforç per adaptar-se. La mesura justa? Aproximadament el 60%, fins i tot a la meitat. Segons un informe elaborat per l'organització ecologista WWF, la televisió suposa una mitjana del 13% de la despesa energètica de la llar. Amb aquesta mesura es pot reduir la factura notablement.

A dalt