Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Reduir la lluentor del televisor ajuda a estalviar energia

No t'estem demanant que tornis al blanc i negre, només que ho rebaixis una mica per evitar reflexos a la pantalla i reduir factura.

Compensa? Sí. Sobretot si des que el vas instal·lar no t'has preocupat d'entrar al "menú" per ajustar la lluentor i els contrastos. A les botigues –i això és de 1r de Màrqueting-, els televisors estan configurats al màxim de lluentor perquè les pantalles resultin brillants i colorides i captin l'atenció del comprador. Si has picat, el primer que has de fer en arribar a casa és reduir la lluentor. La lluminositat excessiva no només és perillosa per a la factura de la llum. També per a les pupil·les, que han de fer un sobreesforç per adaptar-se. La mesura justa? Aproximadament el 60%, fins i tot a la meitat. Segons un informe elaborat per l'organització ecologista WWF, la televisió suposa una mitjana del 13% de la despesa energètica de la llar. Amb aquesta mesura es pot reduir la factura notablement.

A dalt