Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador.

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Cal afegir oli a l'aigua on es bull la pasta

Aquesta pràctica està tan estesa que ha arribat a convertir-se en tradició. Però, per què malbaratar així l'oli d'oliva? Perquè sempre ens han dit que així s'evita que la pasta s’enganxi, com si l'aigua s’hagi de tornar oliosa i els espaguetis llisquin sense enganxar-se.

Tots sabem que això és fals, i mai ens hem parat a penar-ho. Tots sabem que l'aigua i l'oli no poden barrejar-se, i si ens hi fixem ens adonem que el que passa és que l’oli que afegim a l’olla es queda a dalt formant una capa. Si la pasta s’enganxa no és perquè falti oli sinó perquè ha superat el seu temps de cocció ideal i s'està passant.
A més d'estalviar-nos un rajolí d'oli cada vegada que fem macarrons, enterrar aquest mite ajudarà el nostre paladar. Segons la Federació Italiana de Cuiners, afegir oli a l'aigua dificulta que posteriorment la pasta es barregi adequadament amb la salsa que hi afegim.

A dalt