Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Planxar cada dia consumeix més energia

Si el munt de roba acabada de rentar et fa l'ullet cada vegada que hi passes per davant, prou remordiments. Mira-la amb actitud desafiadora i digues-li que estàs intentant estalviar energia i abaratir les factures.

A més de ser odiosa, la planxa és un dels petits electrodomèstics que més consumeixen: pot arribar a tenir una potència de fins a 1500 watts i cada minut d'ús surt car. L'engegada, fins que arribi a una temperatura de 180 ºC (la necessària per fulminar les arrugues més marcades), és el que més consumeix; en alguns casos, aquest procés pot arribar a durar fins a dos minuts.

Per això, convé acumular la bugada i planxar quan ja no hi hagi res a l'armari per posar-se. Això o invertir en un centre de planxament. Segons l'IDAE, poden arribar a gastar un 46 % menys d'energia que una planxa clàssica. Estirar bé la roba quan s'estengui o planxar-la quan l'energia és més barata són altres consells per estalviar.

A dalt