Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador.

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Planxar cada dia consumeix més energia

Si el munt de roba acabada de rentar et fa l'ullet cada vegada que hi passes per davant, prou remordiments. Mira-la amb actitud desafiadora i digues-li que estàs intentant estalviar energia i abaratir les factures.

A més de ser odiosa, la planxa és un dels petits electrodomèstics que més consumeixen: pot arribar a tenir una potència de fins a 1500 watts i cada minut d'ús surt car. L'engegada, fins que arribi a una temperatura de 180 ºC (la necessària per fulminar les arrugues més marcades), és el que més consumeix; en alguns casos, aquest procés pot arribar a durar fins a dos minuts.

Per això, convé acumular la bugada i planxar quan ja no hi hagi res a l'armari per posar-se. Això o invertir en un centre de planxament. Segons l'IDAE, poden arribar a gastar un 46 % menys d'energia que una planxa clàssica. Estirar bé la roba quan s'estengui o planxar-la quan l'energia és més barata són altres consells per estalviar.

A dalt