Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

El protector de la pantalla ajuda a estalviar energia

Només vetlla per la teva salut ocular. El mode «protector de pantalla» és un altre fitxer que l'ordinador es veu obligat a executar i gasta el mateix que si no el tinguessis.

Pot resultar fins i tot més car, ja que consumeix al mateix ritme que qualsevol altra aplicació que estigui oberta. El protector de pantalla no es va dissenyar per estalviar, sinó per evitar que es creessin ombres per tenir una imatge fixa molt de temps a la pantalla.

El mode de repòs és l'únic que pot donar treva a la factura de llum. Convé programar-lo perquè l'ordinador apagui la pantalla un cop transcorreguts uns quants minuts sense activitat.

Segons l'Àrea de tecnologies de la informació i les comunicacions aplicades de la Universitat de Múrcia, aquest gest proporciona un estalvi de 7,5 kWh respecte de qualsevol altre estalvi de pantalla amb animació. Per estalviar energia sí que es recomana reduir la brillantor o, si tens un ordinador de taula i tens pensat canviar-lo, passar-te a un de portàtil.

A dalt