Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

El consum energètic no depèn del tipus d'electrodomèstic que tinguem

És qüestió de lletres i la teva factura anual depèn directament de la nomenclatura dels teus electrodomèstics. La classe G consumeix el triple que la classe A i sempre interessa invertir a mitjà termini en la compra.

No cal que revisis amb lupa les 200 pàgines del manual d'instruccions abans de triar. La normativa europea es va endurir fa uns anys i obliga els grans electrodomèstics a indicar amb lletres ben visibles el seu consum energètic.A, B i C inclouen els que menys gasten. Les lletres D i E avisen d'un consum mitjà i F i G alerten d'una despesa elevada.
Hi ha petits electrodomèstics que no ho detallen –no n'estan obligats-, però frigorífics, congeladors, rentadores, rentaplats, assecadores, forns elèctrics i aparells d'aire condicionat han de detallar-ho per llei. Segons l'IDAE, les diferències s'aprecien especialment en el frigorífic. Fins i tot el forn ho reflecteix clarament: un de classe E gasta el doble que un altre de classe A.

A dalt