Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Deixar el ventilador encès en una habitació tancada refreda l'ambient

Les aspes del ventilador només tenen capacitat per moure l'aire. Però no per refredar-lo o regular la temperatura d'un espai. Si el deixes posat al matí a ple funcionament i tornes a casa esperant que la sala estigui fresca, t'emportaràs una decepció. En el fons, és un vano elèctric.

És cert que un ventilador de sostre gasta un 90% menys d'energia que l'aire condicionat. Ho diu la ONG WWF, que s'ha encarregat de calcular-lo. I això no és tot. Es limita a moure l'aire. L'únic que t'ajudarà una mica és seure al punt estratègic del sofà, just davant la corrent que genera. Però el seu efecte no és acumulatiu. Per entendre-ho, cal que parlem de la temperatura corporal. En general, la nostra pell està a 32ºC. Si l'habitació està per exemple a 28 a 30ºC, l'aire que impulsa el ventilador empeny la massa d'aire calent que està en contacte amb el nostre cos i la posa a temperatura ambient. Però deixar el ventilador encès mentre no som a l'habitació no fa que l'habitació estigui més freda quan hi entrem, i sí que ho notarem en la factura de final del mes. Compte. Si comences a suar i el ventilador està encès, apaga'l immediatament. L'aire que mou està més calent que el de la teva pell i, per tant, et farà més calor.

A dalt