Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

El canvi d'rora suposa un estalvi d'energia considerable

Suposa un estalvi del 5% d'il•luminació entre els mesos de novembre i març

A partir del mes de novembre, les persones que tenen llars on hi toca el sol i amb orientació a l'est es poden permetre el luxe d'esmorzar sense haver d'encendre els fluorescents de la cuina. Però el fet d'avançar una hora els rellotges quasi no es nota en la factura de les llars espanyoles. Arribar a casa a les 5:30 de la tarda i haver d'encendre tots els llums anul•la l'estalvi del matí.

La població s'enfronta al canvi horari amb el ritme de la son canviat i una bona dosi de mal humor pel fet de sortir de la feina "en plena nit", sense entendre els motius d'aquest "robatori" de llum. No obstant això, sí que s'ha constatat un estalvi de 6 euros mensuals en la tarifa de la llum.

Ho ha calculat l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia, que resumeix que aquesta mesura suposa un estalvi del 5% d'il•luminació entre els mesos de novembre i març. Val més això que res.

Font: IDAE

A dalt