Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Els electrodomèstics vells consumeixen més energia

Les rentadores o els rentaplats de nova generació necessiten menys energia per engegar-se i complir les seves funcions. Les etiquetes energètiques t'ajuden a ser més respectuós amb el planeta i et fan estalviar diners en cada ús. La llegenda A+++ indica que l'electrodomèstic consumeix entre un 30 i un 60 % menys que un que tingui l'etiqueta energètica A.

Cal posar especial atenció al frigorífic. Segons l'«Estudi sobre el consum energètic del sector residencial d'Espanya», que ha dut a terme l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE), el frigorífic consumeix més del 30 % de la despesa energètica total de la casa. Una nevera de classe A++ consumeix 220 kWh l'any. La nevera de casa dels teus pares possiblement sigui de classe C o D i superi els 600 kWh.

Els anys també pesen per als aparells domèstics i encareixen la factura de llum. Un televisor dels antics o una assecadora que tingui uns quants anys necessiten més energia per complir la seva funció.

A dalt