Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Sempre cal escalfar el forn abans de començar a coure els aliments

Qualsevol recepta en què s'hagi de fer servir aquest electrodomèstic comença amb un Escalfeu el forn X temps a X temperatura mentre....

Fa dècades que van errats, els receptaris de cuina? En part, o almenys sembla que no se'n preocupen gaire, de la factura de llum.

Les coccions superiors a una hora no necessiten "temps previ" d'escalfament. Només es recomana en el cas de les pizzes o gratinats exprés, però amb 10 minuts n'hi ha prou.

El forn és un dels electrodomèstics que més gasten. És capaç d'arribar a temperatures de 300 ºC en poc temps, i això val diners. Segons l'IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia), es pot abaratir la factura en les coccions superiors a una hora; per fer-ho, cal apagar-lo 10 minuts abans del temps establert. No pateixis. La calor es manté durant aquest temps.

I recorda que el botó de la llum interior hi és per a alguna cosa. No cal obrir el forn per comprovar l'estat del rostit ni per deixar que la cuina (i el celobert) s'impregnin amb les teves aromes. Cada vegada que ho facis, el forn perd un 20 % de l'energia acumulada i la temperatura baixa 25 ºC. Confia en el teu instint.

A dalt