Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Deixar l'ordinador sempre encès consumeix menys que apagar-lo i tornar-lo a encendre

Deixar-lo encès «per si de cas» suposa una despesa innecessària quan l'ordinador no es fa servir de manera continuada.

Els més impacients ho fan sovint. No suporten els segons d'espera des que es prem el botó d'inici fins que poden entrar al correu o a la seva pàgina de Facebook. L'engegada del dispositiu és el més car. Tanmateix, deixar-lo encès «per si de cas» suposa una despesa innecessària quan l'ordinador no es fa servir de manera continuada.

La decisió final és una qüestió d'ús. Un físic de la Universitat de Harvard va mesurar el consum del seu ordinador en diversos estats i la conclusió va ser que l'acció d'encendre i apagar implica un pic de consum de 130 Wh. Un ordinador de taula consumeix 92 Wh mentre està encès sense fer res, 4 Wh en mode d'hibernació i 2,8 Wh si està apagat del tot..

Conclusió? Si només es fa servir una o dues hores al dia, i de manera continuada, convé apagar-lo. En canvi, si s'hi accedeix contínuament en períodes intermitents, és preferible deixar-lo en mode de repòs.

A dalt