Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Les temperatures altes del programa de rentada disparen la factura de llum

Molta gent pensa que, amb temperatures més altes, es renta millor i es poden posar programes més curts. Però no hi ha cap argument que sostingui aquesta teoria.

Al contrari, utilitzar temperatures baixes o optar per la «rentada en fred» és una de les poques vies per abaratir la factura de llum. Entre el 80 i el 90 % de l'energia d'un programa de rentada completa correspon a l'escalfament de l'aigua, i un cicle de rentada a 90 ºC consumeix quatre vegades més que el mateix cicle a 40ºC. Una altra opció d'estalvi consisteix a emplenar la rentadora sense sotmetre-la en excés: si està excessivament plena, tampoc serà eficient perquè la roba no es rentarà bé.

En el cas que la rentadora tingui una assecadora incorporada (hi ha llars en què és impossible trobar un buit per obrir-hi un estenedor i comunitats de veïns molt fatxendes), convé substituir el programa d'eixugada per una centrifugació d'alta velocitat, sempre que no es tracti d'una bugada d'urgència.

Canviar la vella rentadora per una de classe A+++ també ajuda a estalviar. Les diferències de consum entre l'antiga i la més eficient poden suposar un estalvi de més de 60 € l'any.

A dalt