Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Apagar la calefacció durant unes hores consumeix més que deixar-la a temperatura constant

Es pot retallar el consum anual limitant la temperatura a la nit

Els que tenen calefacció central no han de perdre el son davant d'aquesta disjuntiva, es limiten a pregar perquè el president de la comunitat de veïns doni l'ordre d'engegar la calefacció com més aviat millor o a queixar-se quan s'avança. La cosa canviarà el desembre de 2016, quan entri en vigor la nova normativa europea i cada comunitat estigui obligada a col•locar un comptador individual. Es calcula que aquesta mesura permetrà abaratir la factura d'aquells que es preocupin de no malbaratar calor i que cadascú pagui exactament pel que consumeixi.

De moment, però, són els amos i senyors de la temperatura de la seva llar qui es passen l'hivern amb el mètode prova-error, estudiant les factures al detall. Que un cunyat diu que si es manté a 19 graus tot el dia pagues menys. A provar durant un mes. El mes següent, a comprovar si posant-la a 37 graus les dues hores que sortim la calor es manté per a tot el dia i es gasta menys… quin estrès!

La realitat és que, en contra de la creença popular, deixar-la a temperatura ambient no estalvia. Així ho assegura l'IDAE, que aconsella ajustar l'encesa de la calefacció a l'horari que realment l'habitatge està ocupat i apagar-la, o baixar el termòstat a 15-17 ºC, durant la nit.

A dalt