Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Els petons transmeten electricitat?

Los besos transmiten electricidad
A més de transmetre una gran energia als enamorats, els petons poden transmetre electricitat estàtica.

Verdader. Qui no ha sentit alguna vegada guspires després de fer un petó a algú? El petó és la màxima connexió física possible entre dos cossos, ja que els llavis són excel·lents conductors i intercanvien electricitat a través d'un 99% d'aigua.

I aquí és on entra en joc l'electricitat estàtica, que salta des d'un material aïllant en què s'ha acumulat, cap a un material conductor. Aquest procés tan especial succeeix quan el clima és sec i calent, i ve motivat per l'estrès, els teixits sintètics o el tipus de calçat.

D'altra banda, el petó posa en funcionament 17 músculs de la llengua i 11 dels llavis. A causa de la quantitat de processos fisiològics que se’n desencadenen, s'estimula el sistema nerviós simpàtic (curiós nom, oi?) i el ritme cardíac, i això dóna lloca a la secreció hormonal d'adrenalina i a l'alliberament d'endorfines. Aquest remolí químic també dóna lloc a aquesta “electricitat màgica” que testifiquen els més romàntics.

Com a curiositat, podem recordar el “petó elèctric”, un experiment realitzat per l'alemany Georg Matthias Bose al segle XVIII que consistia a carregar d'electricitat estàtica una persona a través de generadors electrostàtics de fricció. Quan algú s'apropava a fer-li un petó… saltava una guspira!

A dalt