Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Els petons transmeten electricitat?

Los besos transmiten electricidad
A més de transmetre una gran energia als enamorats, els petons poden transmetre electricitat estàtica.

Verdader. Qui no ha sentit alguna vegada guspires després de fer un petó a algú? El petó és la màxima connexió física possible entre dos cossos, ja que els llavis són excel·lents conductors i intercanvien electricitat a través d'un 99% d'aigua.

I aquí és on entra en joc l'electricitat estàtica, que salta des d'un material aïllant en què s'ha acumulat, cap a un material conductor. Aquest procés tan especial succeeix quan el clima és sec i calent, i ve motivat per l'estrès, els teixits sintètics o el tipus de calçat.

D'altra banda, el petó posa en funcionament 17 músculs de la llengua i 11 dels llavis. A causa de la quantitat de processos fisiològics que se’n desencadenen, s'estimula el sistema nerviós simpàtic (curiós nom, oi?) i el ritme cardíac, i això dóna lloca a la secreció hormonal d'adrenalina i a l'alliberament d'endorfines. Aquest remolí químic també dóna lloc a aquesta “electricitat màgica” que testifiquen els més romàntics.

Com a curiositat, podem recordar el “petó elèctric”, un experiment realitzat per l'alemany Georg Matthias Bose al segle XVIII que consistia a carregar d'electricitat estàtica una persona a través de generadors electrostàtics de fricció. Quan algú s'apropava a fer-li un petó… saltava una guspira!

A dalt