Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
  • CAT
  • EN
  • ES

Electricitat i gas per a casa teva

Endesa - Llum, gas, persones

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

S'estalvia més energia rentant els plats a mà que amb el rentaplats

Tots els esforços són en va; es perden diners i molt de temps

L'aigua calenta, perquè ningú no vol que se li congelin les extremitats mentre frega el servei de sis comensals, consumeix més que un programa senzill de rentada a màquina. Tret que, és clar, es faci a la manera d'alguns països europeus, on tenen el costum de posar-ho tot a la pica plena d'aigua i sabó per rentar-ho junt.

La de l'aparell mana. Com més consciència verda tinguis, millor per al pressupost anual. Però, segons un estudi del Canal d'Isabel II de Madrid, els rentaplats gasten menys que “escalfar 88,8 litres d'aigua”. És la xifra que s'ha calculat que es gasta d'aigua a la pica. En termes energètics, l'estalvi és d'1,06 kWh el dia que toca posar el rentaplats. Qui tingui a mà la calculadora que multipliqui i calculi la mitjana anual.

L'OCU fins i tot s'ha molestat a traduir-ho a diners. I afirmen que s'estalvien 42,6 euros a l'any posant el rentaplats cinc dies per setmana.

Per filar més prim, i permetre's un bon sopar a l'any gràcies a l'estalvi, el rentaplats s'ha de posar ple fins dalt…

A dalt