Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

La modalitat "stand-by" dels aparells elèctrics amb prou feines consumeix energia

Modo stand by de los aparatos eléctricos
Són llums gairebé imperceptibles, però consumir, consumeixen

Hi ha llars que a la nit semblen decorats seguint els cànons de la luminotècnia més sofisticada. Que si una poma d'Apple que brilla blanquinosa en la foscor, que si el llum del mòbil que deixem a la tauleta en modalitat avió, que si el pilot vermell del televisor, el verd de la minicadena, la Wii… Són llumetes tènues i gairebé imperceptibles, i l'endemà ens eviten engegar-los completament, però consumir, consumeixen.

Ha de quedar clar que en modalitat repòs l'aparell descansa, sí, però el comptador de la llum segueix pujant.

Segons un informe que han dut a terme conjuntament l'IDAE i l'Eurostat, l'aparentment inofensiu "stand-by" suposa una despesa de 231 kWh anuals. Tenint en compte que la mitjana de consum anual d'un ordinador és de 172 kWh o els 246 kWh d'un rentaplats, fes números.

Un minuciós passeig nocturn per apagar qualsevol senyal lluminós i desendollar totalment els aparells elèctrics pot suposar un estalvi de fins a un 5 % de consum. Atenció al televisor i a les consoles de joc. Són els aparells que més consumeixen en mode "stand by".

A dalt